Vlag halfstok bij monument Nesserlaan

Amstelveen - Bij het monument van Anto(o)n de Lange aan de Nesserlaan hangt vandaag (4 mei) de vlag halfstok.

Anton de Lange werd 2 dagen na de bevrijding van Nederland en op de dag van de algehele Duitse capitulatie (7 mei 1945) doodgeschoten op de plek waar nu een permanent gedenkteken staat; een granieten kruis met een bronzen Christusbeeld.

Ook op 7 mei zal de vlag halfstok hangen bij het monument. Recent werd er nog een bijzondere generatiefoto gemaakt bij het monument van een halve neef en achternicht van de gesneuvelde soldaat, in het kader van '75 jaar vrijheid: geef het door'.

halfstok_nesserlaan.jpg


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:00

Buurt op achterste benen na planpresentatie voormalige KwikFit-garage

Amstelveen - In de omgeving van het voormalige KwikFit-pand aan de Amsterdamseweg in de wijk Randwijck is grote onrust uitgebroken nadat een projectontwikkelaar plannen aan omwonenden heeft laten zien voor de bouw van een nieuw appartementencomplex. Bewoners zijn geschokt en geschrokken over het enorme bouwvolume.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (37)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 37e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de A9.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:44

Amstelveen van voorheen (236)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 236 een foto van het Amstelveense Broersepark dat vroeger simpelweg het Wandelpark heette.

Algemeen 27 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (36)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 36e dag dat de avondklok geldt, een foto van een helder avonduitzicht over de wijk Bankras.