Saskia Weerstand (midden) heeft vlogles gegeven aan meiden van het Amstelveen College. [Interxion]

Vloggende Amstelveense meiden leren van Saskia Weerstand

AMSTELVEEN - 25 Amstelveense meiden hebben gisteren veel opgestoken van Zapp Live presentatrice Saskia Weerstand. De leerlingen van het Amstelveen College kregen tijdens ‘Girlsday’ in het AMS8 datacenter van Interxion bij Schiphol-Rijk onder meer informatie over data, de cloud en vloggen.

Girlsday is het landelijke initiatief om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Datacenterbedrijf Interxion organiseerde daarom samen met Dell EMC een interactieve middag die in het teken stond van de wereld achter het internet.

Uitleg

De dag begon met een interactieve sessie waarin de leerlingen uitleg kregen over de historie van internet, het begrip ‘cloud’ en de rol die datacenters daarin spelen. Daarna volgde een rondleiding door het zwaarbeveiligde datacenter.

De dag eindigde met een workshop van Zapp Live presentatrice Saskia Weerstand. Daarin leerden de meiden over het creëren en opslaan van data, maar ook over vloggen. “Wat een heerlijk stoere manier om meiden kennis te laten maken met IT”, zegt Saskia Weerstand over de middag in een persbericht van Interxion. “Ik ben blij dat de meiden op deze manier hebben kunnen proeven aan een werkveld dat in de toekomst alleen nog maar belangrijker wordt.”

Gedomineerd

“We doen graag met dit soort initiatieven mee, want diversiteit hebben we hoog in het vaandel staan” vult Melissa Scholten van Interxion aan. “Momenteel wordt de technologiebranche vooral gedomineerd door mannen. Ik denk dat we de Amstelveense meiden zeker geïnteresseerd hebben in onze sector!”

In totaal hebben 11.262 meisjes van 10 tot 15 jaar aan Girlsday 2018 meegedaan. Ze gingen op bezoek bij 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. Door de meisjes uit te nodigen, laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. #Girlsday2018 was gisteren trending topic op Twitter.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.