AMVJ

Voetbalclub AMVJ in de prijzen bij 'Pitch Je Droom'

AMSTELVEEN - Voetbalclub AMVJ is in de prijzen gevallen bij 'Pitch Je Droom', een actie van ING en Radio 538. Dankzij hun winst krijgen ze nu een scorebord langs het hoofdveld; iets waar ze al lang van droomden!

Van 16 november tot en met 9 december kunnen amateurvoetbalclubs meedoen aan de ING campagne 'Pitch je voetbaldroom' en hun ultieme clubdroom in vervulling laten gaan. Twaalf finalisten mogen hun plan pitchen bij Radio 538. Elke aflevering strijden twee clubs tegen elkaar waarvan één club hun droomplan mag gaan uitvoeren. Afgelopen zaterdag ging na een spannende strijd voetbalclub AMVJ er met de winst vandoor. De club kan eindelijk een scorebord langs hun hoofdveld plaatsen.

Eerste stap
Lex van Hees, speler bij AMVJ, meldde zijn club aan voor de pitch. Hij legt uit: "We hebben een prachtig hoofdveld bij AMVJ, maar helaas voldoet het niet aan de normen van de KNVB. Er zijn weinig sponsorborden, geen tribune, geen complete omlijning en dus geen scorebord. Terwijl wij toch op redelijk niveau voetballen." Met het winnen van het scorebord is de eerste stap gezet om daar iets aan te doen. "Nu hoeven we nooit meer te roepen: hé scheids, hoe lang nog?”, grapt Lex.

Helpen
ING wil met de campagne vooral het amateurvoetbal vooruit helpen, bijvoorbeeld met de bouw van nieuwe kleedkamers, het verder ontwikkelen van het jeugdvoetbal en het opzetten van vrouwen- en meisjesvoetbal binnen de vereniging.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:14

'Amstelveen moet keuzes maken om dienstverlening op peil te houden'

Amstelveen - Met een mix aan besparingen op  kosten van de gemeentelijke organisatie en een relatief kleine lastenverzwaring (OZB-verhoging) is gemeente Amstelveen in staat het huidige voorzieningenniveau op peil te houden. Dat stelt wethouder Adam Elzakalai (Financiën), bij de presentatie van de programmabegroting voor 2024.

Algemeen gisteren 16:26

'Energietransitie vergt grootse inspanning van Amstelveen'

Amstelveen - Voor het vijfde jaar op rij heeft de gemeente de balans opgemaakt hoe duurzaam Amstelveen is wat betreft de onderwerpen energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. Die balans is nodig om te bekijken of de gemeente zich voldoende inzet, de middelen goed worden besteed en waar de focus het komend jaar op ligt. Het thema Energietransitie (de overgang naar schone energie) vergt grootse inspanning van de gemeente. De gemeenteraad krijgt het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptie, ofwel PLECK 5.0. voorgelegd.

Algemeen gisteren 13:36

Aanleg rotondes Oranjebaan vertraagd door gestegen kosten

Amstelveen - De aanleg van de twee rotondes op de Oranjebaan die in oktober 2023 zou beginnen, is voor onbepaalde tijd vertraagd. Oorzaken zijn de sterk gestegen kosten van personeel en bouwmaterialen in het afgelopen jaar en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor overschrijden de kosten het door de gemeenteraad gereserveerde budget met ruim een miljoen euro.

Algemeen gisteren 10:28

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.