AMVJ

Voetbalclub AMVJ in de prijzen bij 'Pitch Je Droom'

AMSTELVEEN - Voetbalclub AMVJ is in de prijzen gevallen bij 'Pitch Je Droom', een actie van ING en Radio 538. Dankzij hun winst krijgen ze nu een scorebord langs het hoofdveld; iets waar ze al lang van droomden!

Van 16 november tot en met 9 december kunnen amateurvoetbalclubs meedoen aan de ING campagne 'Pitch je voetbaldroom' en hun ultieme clubdroom in vervulling laten gaan. Twaalf finalisten mogen hun plan pitchen bij Radio 538. Elke aflevering strijden twee clubs tegen elkaar waarvan één club hun droomplan mag gaan uitvoeren. Afgelopen zaterdag ging na een spannende strijd voetbalclub AMVJ er met de winst vandoor. De club kan eindelijk een scorebord langs hun hoofdveld plaatsen.

Eerste stap
Lex van Hees, speler bij AMVJ, meldde zijn club aan voor de pitch. Hij legt uit: "We hebben een prachtig hoofdveld bij AMVJ, maar helaas voldoet het niet aan de normen van de KNVB. Er zijn weinig sponsorborden, geen tribune, geen complete omlijning en dus geen scorebord. Terwijl wij toch op redelijk niveau voetballen." Met het winnen van het scorebord is de eerste stap gezet om daar iets aan te doen. "Nu hoeven we nooit meer te roepen: hé scheids, hoe lang nog?”, grapt Lex.

Helpen
ING wil met de campagne vooral het amateurvoetbal vooruit helpen, bijvoorbeeld met de bouw van nieuwe kleedkamers, het verder ontwikkelen van het jeugdvoetbal en het opzetten van vrouwen- en meisjesvoetbal binnen de vereniging.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.