De verwijdering van de kooien. Davey Photography, Pieter Schilt

Vogelvangkooien op dak winkelcentrum Groenhof legaal: weer teruggeplaatst

Amstelveen - De vogelvangkooien die recent door politie, brandweer en dierenambulance van het dak van winkelcentrum Groenhof werden gehaald, zijn weer teruggeplaatst. De gemeente bleek een vergunning te hebben uitgegeven voor de kooien.

Dat meldt de politie Amstelveen op Facebook. De vergunning werd verstrekt omdat het winkelcentrum kampt met overlast van duiven.

De politie meldt dat de kooien op 16 september zijn teruggeplaatst op het dak van het winkelcentrum 'om zo de hoeveelheid duiven te beperken'. Toen de kooien werden verwijderd, nadat verontruste buurtbewoners aan de bel hadden getrokken, zaten er diverse kauwen en duiven in en was onduidelijkvan wie de kooien waren.

Onderzoek wees uit dat de eigenaar van de kooien een vergunning had van de gemeente.


Meer nieuws

Winkels vandaag 10:00

Nieuw op Kostverlorenhof: Aziatische delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Nog slechts enkele dagen wachten en dan zal delicatessenzaak MayVy haar deuren openen. Op 30 oktober komt wethouder Floor Gordon de winkel officieel openen. Eigenaresse Willow Le nodigt Amstelveners uit om op 30 en 31 oktober de nieuwe winkel te komen ervaren middels een heerlijke proeverij van Aziatische gerechten.

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.