Illustratie: Gemeente Amstelveen (atelier Dutch)

Volgende nieuwbouwplan in De Scheg Amstelveen komt eraan: 440 woningen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen zet de volgende stap in de ontwikkeling van De Scheg tot complete woonwijk: in het deelgebied ‘De Scheg Midden’ moeten vanaf 2025 circa 440 woningen verrijzen en daarvoor is een nieuw bestemmingsplan nodig.

De Scheg is de laatste grote uitbreidingswijk van Amstelveen en bestaat uit verschillende deelgebieden. In deelgebieden West (circa 800 woningen) zie en Oost (circa 172 woningen) zijn de plannen al in een ver gevorderd stadium (zie hier de website van ontwikkelaar VORM en het aanbod), voor deelgebied Midden komt het proces nu los.

Soorten woningen

Het deelgebied De Scheg Midden ligt pal onder Westwijk (ten zuiden van de J.C. Van Hattumweg) tussen de Noorddammerweg en het spoortraceé. Omwonenden van De Scheg Midden worden nu vroegtijdig door de gemeente betrokken bij de allereerste versie van het nieuwe bestemmingsplan. Voor zover nu bekend ligt het in de bedoeling zowel rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen, vrijstaande woningen als een aantal appartementen te bouwen, voornamelijk in het  koopsegment.  De gemeente onderzoekt ook de mogelijkheid voor het toevoegen van sociale woningen.

Concept stedenbouwkundig ontwerp

De bedoeling is dat rond 2025 de eerste paal voor woningen in dit deel van de Scheg de grond ingaat. De circa 440 woningen in De Scheg Midden worden ontwikkeld door enkele private partijen, waarbij de gemeente een begeleidende rol heeft. Om de ontwikkeling van deze nieuwe wijk mogelijk te maken moet er dus eerst wel een nieuw bestemmingsplan komen. Inmiddels is een voorontwerp van dat bestemmingsplan ontwikkeld, evenals een concept stedenbouwkundig ontwerp.

Informatie-avond De Scheg Midden

De gemeente zal omwonenden per bewonersbrief informeren over de geplande ontwikkeling in het middendeel van de beoogde nieuwbouwwijk De Scheg, maar organiseert ook een informatieavond over het voorontwerp van het bestemmingsplan: op dinsdag 11 oktober in het raadhuis. Het is een inloopbijeenkomst tussen 19.00  en 21.00 uur. Op het online participatieplatform https://denkmee.amstelveen.nl staat vanaf 1 oktober een video voor een toelichting op de eerste versie van het globale bestemmingsplan en het concept stedenbouwkundig plan.

Waardevolle input

Floor Gordon (wethouder Participatie en Ruimtelijke Ordening, D66): 'Door al in een vroeg stadium omwonenden te betrekken kunnen we waardevolle input ophalen en daar rekening mee houden in de volgende versie van het bestemmingsplan. Bij de volgende versie zit ook de verfijning van het stedenbouwkundig ontwerp en het woningbouwprogramma.' 

Interactief raadplegen

Het interactief raadplegen van het voorontwerp van het bestemmingsplan kan vanaf zaterdag  1 oktober tot en met 28 oktober op www.ruimtelijkeplannen.nl zodat omwonenden beslagen ten ijs naar de informatieavond kunnen komen of een reactie kunnen indienen. Op https://denkmee.amstelveen.nl staat hoe te reageren.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.