Volle afvalcontainers blijven terugkerend probleem

Volle afvalcontainers blijven terugkerend probleem Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - Op diverse plekken in Amstelveen blijven bewoners last houden van volle afvalcontainers, waar het afval vervolgens naast wordt gedumpt.


- Lees verder onder deze advertentie -

Deze foto is genomen op de Parelvisserslaan in de wijk Bankras, waar afvaldumpers het behoorlijk bont hebben gemaakt. Volgens een buurtbewoonster was het twee weken geleden hetzelfde verhaal.

Afval mag niet naast volle container

Gemeente Amstelveen staat het niet toe om afval op de openbare weg te plaatsen, ook niet naast een container. De gemeente kan hier boetes voor uitdelen. Bij een volle container mag afval er dus niet naast worden gedumpt, maar dient het in een andere aangewezen container gegooid te worden. Als die ook vol zit, zit er niet anders op de afvalzak weer mee naar huis te nemen, maar lang niet alle bewoners geven daar gehoor aan. Vaak wordt het afval gewoon naast een volle container gezet.

Melden volle ondergrondse containers

Overigens gaat het op veel plekken ook goed met de ondegrondse containers, maar op sommige plekken lijkt de capaciteit van de containers tekort te schieten, of worden ze wellicht onvoldoende vaak geleegd.  Het melden van een volle of niet werkende container kan bij gemeente Amstelveen via deze link (klik hier)


Reacties