De loopvlonder (Beeld: Recreatie Noord-Holland)

Volledig ondergescheten loopvlonder Ouderkerkerplas kan niet morgen weer open

Ouderkerkerk aan de Amstel - De sinds de coronamaatregelen afgesloten loopvlonder over de Ouderkerkerplas kan pas weer worden geopend na een grondige schoonmaakbeurt. De vlonder is in de afgelopen 1,5 jaar sterk vervuild geraakt door vogelpoep en is niet meer veilig voor wandelaars.

De loopvlonder werd in 2020 afgesloten vanwege de anderhalvemeter-regel, meldt Groengebied Amstelland: elkaar passeren op 1,5 meter is op de vlonder namelijk niet mogelijk.

Valpartijen

Als morgen (25 sept) de maatregel vervalt, zou de vlonder in principe weer open kunnen, maar het beheer van Groengebied Amstelland kan de veiligheid van wandelaars niet garanderen omdat de vlonder door uitwerpselen van vogels (meeuwen en eenden) te glad is geworden en stelt de heropening uit tot na 1 oktober. 'Een schoonmaakbeurt is echt nodig om de veiligheid van de wandelaar te garanderen en onwelkome valpartijen in het water te voorkomen.'

Kwaliteit zwemwater in geding

Bij het schoonspuiten komen de uitwerpselen onvermijdelijk in het water. Dit zorgt voor een bijkomend probleem: kans op verontreiniging van de zwemplek. In het zwemseizoen dat tot 1 oktober duurt, neemt de zwemwaterinspectie tweewekelijks monsters van het water. De poepbacterie kan dan een negatief zwemadvies opleveren met een bijbehorend zwemverbod. Dat wil het Groengebied absoluut voorkomen.  Daarom vindt de grote schoonmaak zo snel mogelijk na vrijdag 1 oktober plaats.

De beheerder maakt verder ook het overwoekerde wandelpad op het eiland  weer helemaal geschikt om prettig te lopen,'meldt Groenbeheer.

Melding bij heropening

Beheer Groengebied Amstelland: ‘Bezoekers staan heel begrijpelijk te springen om de vlonder weer in hun wandeling op te nemen. Ook de wandelaars van Wandelnetwerk Noord-Holland lopen graag deze route. 'Dat begrijpen we helemaal. Zodra de vlonder schoon en veilig is, halen we de hekken weg en kan iedereen hem weer gebruiken. We melden dat dan op onze website www.groengebied-amstelland.nl en onze Facebookpagina’.

Joyce Langenacker, voorzitter Groengebied Amstelland: ‘Wandelen over de vlonder vraagt dus iets langer geduld, maar dan kunnen we weer volop en veilig gebruik maken van deze verrassende wandelroute over het water en het eiland. Net als de wandelaars kijk ook ik daarnaar uit.‘


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.