De loopvlonder (Beeld: Recreatie Noord-Holland)

Volledig ondergescheten loopvlonder Ouderkerkerplas kan niet morgen weer open

Ouderkerkerk aan de Amstel - De sinds de coronamaatregelen afgesloten loopvlonder over de Ouderkerkerplas kan pas weer worden geopend na een grondige schoonmaakbeurt. De vlonder is in de afgelopen 1,5 jaar sterk vervuild geraakt door vogelpoep en is niet meer veilig voor wandelaars.

De loopvlonder werd in 2020 afgesloten vanwege de anderhalvemeter-regel, meldt Groengebied Amstelland: elkaar passeren op 1,5 meter is op de vlonder namelijk niet mogelijk.

Valpartijen

Als morgen (25 sept) de maatregel vervalt, zou de vlonder in principe weer open kunnen, maar het beheer van Groengebied Amstelland kan de veiligheid van wandelaars niet garanderen omdat de vlonder door uitwerpselen van vogels (meeuwen en eenden) te glad is geworden en stelt de heropening uit tot na 1 oktober. 'Een schoonmaakbeurt is echt nodig om de veiligheid van de wandelaar te garanderen en onwelkome valpartijen in het water te voorkomen.'

Kwaliteit zwemwater in geding

Bij het schoonspuiten komen de uitwerpselen onvermijdelijk in het water. Dit zorgt voor een bijkomend probleem: kans op verontreiniging van de zwemplek. In het zwemseizoen dat tot 1 oktober duurt, neemt de zwemwaterinspectie tweewekelijks monsters van het water. De poepbacterie kan dan een negatief zwemadvies opleveren met een bijbehorend zwemverbod. Dat wil het Groengebied absoluut voorkomen.  Daarom vindt de grote schoonmaak zo snel mogelijk na vrijdag 1 oktober plaats.

De beheerder maakt verder ook het overwoekerde wandelpad op het eiland  weer helemaal geschikt om prettig te lopen,'meldt Groenbeheer.

Melding bij heropening

Beheer Groengebied Amstelland: ‘Bezoekers staan heel begrijpelijk te springen om de vlonder weer in hun wandeling op te nemen. Ook de wandelaars van Wandelnetwerk Noord-Holland lopen graag deze route. 'Dat begrijpen we helemaal. Zodra de vlonder schoon en veilig is, halen we de hekken weg en kan iedereen hem weer gebruiken. We melden dat dan op onze website www.groengebied-amstelland.nl en onze Facebookpagina’.

Joyce Langenacker, voorzitter Groengebied Amstelland: ‘Wandelen over de vlonder vraagt dus iets langer geduld, maar dan kunnen we weer volop en veilig gebruik maken van deze verrassende wandelroute over het water en het eiland. Net als de wandelaars kijk ook ik daarnaar uit.‘


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.