VLN Nieuws

Volop werkzaamheden A9 Amstelveen: volgende afsluiting staat alweer op stapel

Amstelveen - Afgelopen weekeinde is opnieuw dag en nacht doorgewerkt aan de A9 bij Amstelveen. De snelweg was daarom gedeeltelijk dicht: de volgende afsluiting staat alweer op het stapel, in het eerste weekeinde van maart.

De werkzaamheden afgelopen weekeinde stonden in het teken van de verbreding en vernieuwing van diverse viaducten waarvoor ruimte moet worden gemaakt. Daarvoor moesten diverse wegdelen worden verlegd.

Afsluiting A9: 1-4 maart 2024

De volgende weekendafsluiting staat gepland van vrijdag 1 maart 20.00 uur tot maandag 4 maart 5.00 uur. Dan is de A9 in een rijrichting afgesloten, vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-Stadshart. Verkeer richting Schiphol/Haarlem wordt dat weekeinde omgeleid via de A2, A10 en A4 en moet rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

In de loop van het jaar volgen nog diverse afsluitingen. Aangezien er er veel werkzaamheden aan het wegennet in de regio Amsterdam zijn, is het plannen van de afsluitingen een complexe puzzel, zoals AmstelveenZ eerder schreef.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.