Bernard Geijsel

Voor morgen 17.00 uur beslissen!

Bernard Geijsel (links) is Register Makelaar Taxateur o.g. bij Geijsel Kroon gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Bernard geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van wonen, in de breedste zin van het woord.

Er is een leuk huis te koop en je besluit de makelaar te bellen voor een bezichtiging. Met jou zijn er vele anderen die interesse hebben en de deadline voor een bod is reeds morgen. De makelaar voert de druk bijzonder op!

In de huidige tijd moet je als koper meer dan ooit enorm opletten. Beslissingen worden tot 3 keer sneller genomen dan bij een normale huizenmarkt en resulteert snel in een foutenparade. Ook professionals zijn geneigd te gemakkelijk te acteren en problemen te bagatelliseren. Voor je het weet eindigt het kopen van een huis in een teleurstelling, een spreekwoordelijke kat in de zak of juridisch geformuleerd in een non-conformiteit.

Een van de meest gestelde vraag tijdens de bezichtigingen is: ‘zijn er nog verborgen gebreken’? Als de verkoper de gebreken wist zijn ze niet ’verborgen’ en vallen ze vervolgens onder de meldingsplicht van verkoper. Maar de zaken die verkoper echt niet wist, worden niet verteld. Verborgen gebreken zijn daarom altijd een hot-issue.

Je wilt niets over het hoofd zien tijdens een bezichtiging. Stel daarom de juiste vragen aan de verkopende makelaar. ‘Zijn er nog bijzonderheden die gemeld moeten worden?’, is een goede vraag aan de makelaar.

Vervolgens dien je zelf goed te kijken zodat je na de bezichtiging aan jouw onderzoeksplicht hebt voldaan en de verkopende partij (als het goed is) aan zijn meldingsplicht. Maar er is altijd een grijs gebied. Dient verkoper een beslagen (lek) raam te vermelden of dien je dit zelf te zien? Schimmelvorming in de badkamer? Opnieuw witten vlak voor verkoop of is het een meldingsplicht?

De buurvrouw die elke vrijdagavond pianoles bij haar thuis heeft? Burenruzies? Vocht in de kruipruimte? Melden of verzwijgen? Mijn dringende advies aan huizen-kopend Amstelveen. Ga op voorhand kennismaken met de juiste adviseurs om je heen, zodat je goed kunt schakelen als dit noodzakelijk is. Slagvaardig en snel, maar met deskundigheid voorop. Bel ons kantoor voor meer informatie!

Bernard Geijsel, Register Makelaar Taxateur o.g.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.