Voor morgen 17.00 uur beslissen!

Voor morgen 17.00 uur beslissen! Foto: Bernard Geijsel

Bernard Geijsel (links) is Register Makelaar Taxateur o.g. bij Geijsel Kroon gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Bernard geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van wonen, in de breedste zin van het woord.


- Lees verder onder deze advertentie -

Er is een leuk huis te koop en je besluit de makelaar te bellen voor een bezichtiging. Met jou zijn er vele anderen die interesse hebben en de deadline voor een bod is reeds morgen. De makelaar voert de druk bijzonder op!

In de huidige tijd moet je als koper meer dan ooit enorm opletten. Beslissingen worden tot 3 keer sneller genomen dan bij een normale huizenmarkt en resulteert snel in een foutenparade. Ook professionals zijn geneigd te gemakkelijk te acteren en problemen te bagatelliseren. Voor je het weet eindigt het kopen van een huis in een teleurstelling, een spreekwoordelijke kat in de zak of juridisch geformuleerd in een non-conformiteit.

Een van de meest gestelde vraag tijdens de bezichtigingen is: ‘zijn er nog verborgen gebreken’? Als de verkoper de gebreken wist zijn ze niet ’verborgen’ en vallen ze vervolgens onder de meldingsplicht van verkoper. Maar de zaken die verkoper echt niet wist, worden niet verteld. Verborgen gebreken zijn daarom altijd een hot-issue.

Je wilt niets over het hoofd zien tijdens een bezichtiging. Stel daarom de juiste vragen aan de verkopende makelaar. ‘Zijn er nog bijzonderheden die gemeld moeten worden?’, is een goede vraag aan de makelaar.

Vervolgens dien je zelf goed te kijken zodat je na de bezichtiging aan jouw onderzoeksplicht hebt voldaan en de verkopende partij (als het goed is) aan zijn meldingsplicht. Maar er is altijd een grijs gebied. Dient verkoper een beslagen (lek) raam te vermelden of dien je dit zelf te zien? Schimmelvorming in de badkamer? Opnieuw witten vlak voor verkoop of is het een meldingsplicht?

De buurvrouw die elke vrijdagavond pianoles bij haar thuis heeft? Burenruzies? Vocht in de kruipruimte? Melden of verzwijgen? Mijn dringende advies aan huizen-kopend Amstelveen. Ga op voorhand kennismaken met de juiste adviseurs om je heen, zodat je goed kunt schakelen als dit noodzakelijk is. Slagvaardig en snel, maar met deskundigheid voorop. Bel ons kantoor voor meer informatie!

Bernard Geijsel, Register Makelaar Taxateur o.g.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties