'Vooral woningen in dure sector lopen marktrisico'

Amstelveen - Hoewel de Amstelveense woningmarkt nu nog stabiel is, voorspelt de gemeente dat vooral woningen in de dure sector marktrisico lopen door de coronacrisis.

Amstelveen stelt dat het algemene structurele tekort aan woningen in de gemeente niet snel zal veranderen en dat het fundament gezien vanuit beleggers en de ontwikkelmarkt nog altijd goed is.

Hoewel het aantal bezichtigingen, transacties en overbiedingen wel is afgenomen, heeft de coronacrisis tot dusver nog geen groot effect op de koopwoningmarkt gehad. De verkoopprijzen stijgen volgens de gemeente nog steeds, maar de verwachting is dat deze stijging minder hoog zal uitpakken dan de afgelopen jaren.

'Aan de vraagkant lopen met name woningen in de dure sector marktrisico's', stelt de gemeente. Dat wordt momenteel al op kleine schaal geconstateerd en de gemeente sluit prijsdalingen in de sector niet uit, hoewel concrete voorspellingen moeilijk te doen zijn. 'De koopsector is conjunctuurgevoelig en kwetsbaar in relatie tot negatieve ontwikkelingen in het consumentenvertrouwen. Consumenten zullen wellicht minder bereid zijn tot het doen van grote investeringen'.

Als de dure woningmarkt onder druk komt te staan, verwacht de gemeente dat ontwikkelaars bij nieuwe projecten eerder zullen inzetten op meer betaalbare woningprogramma's.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:44

Gedecoreerden ontvangen alsnog lintje uit handen van burgemeester

Amstelveen – Burgemeester Tjapko Poppens heeft de twaalf Amstelveners die 24 april jongstleden via een videoboodschap te horen kregen dat dat zij koninklijk waren onderscheiden, inmiddels daadwerkelijk een lintje kunnen uitreiken.  

Onderwijs & Educatie vandaag 09:43

Zomerschool Amstelveen van start

Amstelveen - Vanaf vandaag opent de Amstelveense zomerschool haar deuren. Op het programma staan lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen. Voor hen organiseert de gemeente deze zomerschool.