'Vooral woningen in dure sector lopen marktrisico'

Amstelveen - Hoewel de Amstelveense woningmarkt nu nog stabiel is, voorspelt de gemeente dat vooral woningen in de dure sector marktrisico lopen door de coronacrisis.

Amstelveen stelt dat het algemene structurele tekort aan woningen in de gemeente niet snel zal veranderen en dat het fundament gezien vanuit beleggers en de ontwikkelmarkt nog altijd goed is.

Hoewel het aantal bezichtigingen, transacties en overbiedingen wel is afgenomen, heeft de coronacrisis tot dusver nog geen groot effect op de koopwoningmarkt gehad. De verkoopprijzen stijgen volgens de gemeente nog steeds, maar de verwachting is dat deze stijging minder hoog zal uitpakken dan de afgelopen jaren.

'Aan de vraagkant lopen met name woningen in de dure sector marktrisico's', stelt de gemeente. Dat wordt momenteel al op kleine schaal geconstateerd en de gemeente sluit prijsdalingen in de sector niet uit, hoewel concrete voorspellingen moeilijk te doen zijn. 'De koopsector is conjunctuurgevoelig en kwetsbaar in relatie tot negatieve ontwikkelingen in het consumentenvertrouwen. Consumenten zullen wellicht minder bereid zijn tot het doen van grote investeringen'.

Als de dure woningmarkt onder druk komt te staan, verwacht de gemeente dat ontwikkelaars bij nieuwe projecten eerder zullen inzetten op meer betaalbare woningprogramma's.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:11

Amstelveen van voorheen (257)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 257 een oude foto van kaasboerderij Clara Maria aan aan de Bovenkerkerweg 106.

Rubriek: Nog even geduld a.u.b! gisteren 11:42

Nog even geduld a.u.b! (Project A9, Aflevering 5)

Amstelveen  - In de rubriek 'Nog even geduld a.u.b.!' volgt AmstelveenZ.nl de ontwikkelingen rond het grootste infrastructurele bouwproject van Amstelveen: de verdieping en verbreding van de A9 dwars door de gemeente. De werkzaamheden op diverse locaties zijn omvangrijk.

Algemeen 24 jul. 2021 12:14

Amstelveen staat open voor straatnaam Peter R. de Vries

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat open om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen indien daartoe een verzoek wordt ingediend. De vermoorde misdaadverslaggever woonde 23 jaar in Amstelveen.

112 23 jul. 2021 15:26

Aanrijding op Sportlaan: fiets/auto

Amstelveen - Op de Sportlaan, nabij de rotonde met de Beneluxbaan, heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.