AmstelveenZ

Vooralsnog geen nieuwe Corona-besmettingen in Amstelveen

Amstelveen – Het aantal met het Coronavirus besmette Amstelveners is vandaag niet toegenomen en blijft vooralsnog op 2 staan. Dat bevestigt de gemeente Amstelveen nadat het RIVM vanmiddag een update plaatste over de landelijke ontwikkelingen rond het virus.

Nadat donderdag 5 maart de eerste coronabesmetting bij een inwoner van Amstelveen werd vastgesteld, kwam daar gisteren een tweede besmettingsvaststelling bij. Volgens de interactieve kaart van het RIVM zijn er vandaag dus geen nieuwe Amstelveense patiënten bijgekomen; de gemeente bevestigt dat in een reactie. 

2 Corona-besmettingen in Aalsmeer
In buurgemeente Aalsmeer zijn er volgens het RIVM wel twee nieuwe besmettingen vastgesteld, de gemeente Aalsmeer bevestigt dat: 'In Aalsmeer zijn twee personen uit verschillende gezinnen besmet met het coronavirus (Covid-19). De twee personen zijn met elkaar op wintersport geweest in risicogebied. De overige gezinsleden van de besmette personen hebben nog geen ziekteverschijnselen. De gezinnen van de twee personen zijn thuis vanaf 8 maart 2020 in quarantaine. Beide personen kregen vrijdag 6 maart de eerste ziekteverschijnselen waarna zij zich direct hebben gemeld bij de GGD. Ze hebben in de tussenliggende periode slechts beperkt contact buiten de deur gehad. Naar die contacten is inmiddels door de GGD een onderzoek gestart', zo meldt Aalsmeer in een persbericht.

+61
Vandaag kwamen er landelijk 61 besmettingen bij en is het totaal aantal besmettingen opgelopen tot 381. Vier personen zijn inmiddels overleden aan het virus. Van de 381 personen blijken er 161 besmet geraakt in het buitenland. Voor 156 gevallen is de bron onbekend of is onderzoek nog gaande. De meeste mensen die positief zijn getest, wonen in de provincie Noord-Brabant: 157 personen. In de provincie Utrecht wonen 55 gemelde gevallen. 

Geen handen schudden
De Rijksoverheid adviseert algemene hygiënemaatregelen in acht te nemen: geen handen schudden, geregeld goed handen wassen; hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Ook zoenen bij begroetingen wordt afgeraden.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.