De Pioniers

Voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Amstelveen - Op openbare basisschool de Pioniers aan de Orion is het team zich al volop aan het voorbereiden op het nieuwe schooljaar.

De school werkt in de middagen met schoolbrede projecten volgens de methodiek "Jeelo" (je eigen leeromgeving).

Thema's

In de hal van de school staan sinds woensdag zes tafels waarop de zes thema's voor het volgende schooljaar worden gepresenteerd.
In de komende week kunnen de leerlingen op daarvoor bestemde vellen aangeven wat ze over een bepaald onderwerp willen leren.
Voor ouders/verzorgers liggen er kaartjes, waarop zij kunnen aangeven of ze iets kunnen betekenen bij de invulling van de projecten, de zogenaamde talentenkaartjes.


Als ouders vanuit hun hobby of beroep een bijdrage kunnen leveren aan de projecten, ziet de school dat als een meerwaarde.
Ook staat de school open voor suggesties voor bezoekjes aan bedrijven en/of instanties in de wijk. 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.