pixabay.com

Voorrang sociale huurwoning voor onderwijzers en zorgpersoneel in Amstelveen

Amstelveen - Zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs kunnen ook dit jaar voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning in Amstelveen.

De gemeente heeft met woningcorporatie Eigen Haard afgesproken dat er in 2022  twintig woningen beschikbaar komen voor zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs. Ingezetenen van Amstelveen krijgen daarbij voorrang, maar ook kandidaten van buiten de gemeente komen in aanmerking.

2021: 17x

De gemeente zet daarmee een eerdere regeling voort. In 2021 werden tot dusver zeventien sociale huurwoningen toegewezen via deze regeling. Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) laat weten dat na afhandeling van de aanvragen uit 2021 naar verwachting de doelstelling van toewijzing van twintig woningen worden gehaald.

Voorkomen grote tekorten

De druk op de woningmarkt is hoog in Amstelveen en het is moeilijk om aan een sociale huurwoning te komen. 'Voor Amstelveen is het belangrijk dat er voldoende medewerkers zijn in de zorg en het primair onderwijs', zegt Ellermeijer. 'Om te voorkomen dat er grotere tekorten ontstaan geven we deze medewerkers met een huisvestigingsprobleem voorrang naar een sociale huurwoning.'

NIet voor voortgezet onderwijs

De regeling geldt niet voor medewerkers uit het voortgezet onderwijs omdat deze groep zich kenmerkt door een andere vraag op de woningmarkt. De regeling wordt in 2023 geëvalueerd. Als het een succes is kan de regeling worden uitgebreid naar andere vitale beroepen zoals politie en brandweer, meldt de gemeente.

Aanmelden

De aanmeldperiode start morgen (24 januari 2022) en loopt tot 14 maart 2022. Om in aanmerking te komen geldt een aantal criteria. Kandidaten werken bijvoorbeeld minimaal 24 uur per week en hebben een aanstelling van tenminste een jaar. Daarnaast staan ze ingeschreven bij Woningnet. Een overzicht van alle criteria en informatie is te vinden op www.amstelveen.nl/voorrangvoorzorgenonderwijs. Aanmelden kan vanaf 24 januari via deze site. Amstelveners met vragen kunnen mailen naar maatwerkwonen@amstelveen.nl 

Woonagenda

Deze zogeheten Voorrangsregeling Beroepsgroepen 2022 vloeit voort uit de Woonagenda 2020-2023 waarin het woonbeleid van de gemeente is uitgestippeld. Eerder verruimde de gemeente al de startersregeling zodat zorg- en onderwijsmedewerkers ook makkelijker een huis kunnen kopen.


Meer nieuws

Sport gisteren 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.