pixabay.com

Voorrang sociale huurwoning voor onderwijzers en zorgpersoneel in Amstelveen

Amstelveen - Zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs kunnen ook dit jaar voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning in Amstelveen.

De gemeente heeft met woningcorporatie Eigen Haard afgesproken dat er in 2022  twintig woningen beschikbaar komen voor zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs. Ingezetenen van Amstelveen krijgen daarbij voorrang, maar ook kandidaten van buiten de gemeente komen in aanmerking.

2021: 17x

De gemeente zet daarmee een eerdere regeling voort. In 2021 werden tot dusver zeventien sociale huurwoningen toegewezen via deze regeling. Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) laat weten dat na afhandeling van de aanvragen uit 2021 naar verwachting de doelstelling van toewijzing van twintig woningen worden gehaald.

Voorkomen grote tekorten

De druk op de woningmarkt is hoog in Amstelveen en het is moeilijk om aan een sociale huurwoning te komen. 'Voor Amstelveen is het belangrijk dat er voldoende medewerkers zijn in de zorg en het primair onderwijs', zegt Ellermeijer. 'Om te voorkomen dat er grotere tekorten ontstaan geven we deze medewerkers met een huisvestigingsprobleem voorrang naar een sociale huurwoning.'

NIet voor voortgezet onderwijs

De regeling geldt niet voor medewerkers uit het voortgezet onderwijs omdat deze groep zich kenmerkt door een andere vraag op de woningmarkt. De regeling wordt in 2023 geëvalueerd. Als het een succes is kan de regeling worden uitgebreid naar andere vitale beroepen zoals politie en brandweer, meldt de gemeente.

Aanmelden

De aanmeldperiode start morgen (24 januari 2022) en loopt tot 14 maart 2022. Om in aanmerking te komen geldt een aantal criteria. Kandidaten werken bijvoorbeeld minimaal 24 uur per week en hebben een aanstelling van tenminste een jaar. Daarnaast staan ze ingeschreven bij Woningnet. Een overzicht van alle criteria en informatie is te vinden op www.amstelveen.nl/voorrangvoorzorgenonderwijs. Aanmelden kan vanaf 24 januari via deze site. Amstelveners met vragen kunnen mailen naar maatwerkwonen@amstelveen.nl 

Woonagenda

Deze zogeheten Voorrangsregeling Beroepsgroepen 2022 vloeit voort uit de Woonagenda 2020-2023 waarin het woonbeleid van de gemeente is uitgestippeld. Eerder verruimde de gemeente al de startersregeling zodat zorg- en onderwijsmedewerkers ook makkelijker een huis kunnen kopen.


Meer nieuws

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.