Eigenaar Rogier en kok Mauri. Foto door Robin Jansen Hendriks, Local Minded

Voortreffelijke mediterrane tapas bij Hert 64

Amstelveen - Aan de Dorpsstraat 64 in het Oude Dorp van Amstelveen opende dit voorjaar het nieuwe tapasrestaurant ‘Hert 64’. Sinds kort heeft Hert 64 een nieuwe zeer ervaren internationale chef en een vernieuwde geoptimaliseerde kaart.

Met Hert 64 heeft eigenaar Rogier Hesterman het beroemde horeca-etablissement waar vroeger Het Dorstige Hert was gevestigd, nieuw leven ingeblazen met een formule die Amstelveen nog niet kende. Hesterman wil niets liever dan zijn gasten een gezellige ongedwongen avond bieden, genietend van heerlijke mediterrane tapas met bijpassende wijnen én superieure cocktails.

Aanraders

Dat lukt uitstekend. Met de nieuwe Italiaanse chef-kok Mauri Favilla heeft Hert 64 een upgrade gekregen, zonder de basis geweld aan te doen. Zijn authentieke tapas-creaties zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een geweldige traktatie voor de smaakpapillen. Favilla heeft zijn culinaire hart in de Siciliaanse westkust liggen waar hij van jongs af aan het vak leerde en werkte de afgelopen jaren in diverse internationale restaurants in onder andere Engeland en Frankrijk. Hij neemt gasten mee op een uitzonderlijke culinaire reis en houdt daarbij de authentieke tradities hoog in het vaandel. Het maakt zijn gerechten eenvoudig en uitzonderlijk tegelijk. Twee aanraders van AmstelveenZ: pulpo en kreeft-taco’s.

Hert64 Kreeft tacos.jpg

Ambiance

De inrichting is zoals je van een tapas-bar anno 2024 mag verwachten. Een rustige en fijne ambiance, met grote en kleine tafels en een bar. Voor Hesterman is kwaliteit in alle facetten belangrijk. Dat blijkt niet alleen uit de uitstekende collectie wijnen, maar ook uit zijn specialiteit: het maken van unieke cocktails, powered by Bols. Rogier leerde cocktails maken bij Nederlandse, Caribische en Aziatische 5-sterren-hotels en dat proef je. Volop smaak en gezelligheid aan tafel dus! Hert 64 biedt ook de mogelijkheid tot private dining.

Personeel

Hert 64 zoekt momenteel enthousiast personeel voor in de bediening en de keuken. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar reserveren@hert64.nl.

Hert 64
Dorpsstraat 64
020 221 88 69
reserveren@hert64.nl
www.hert64.nl

Dit artikel verscheen eerder in de juni-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 89.

 


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.