OA-voorzitter Alphons Böggemann sprak leden van de ondernemersvereniging toe in Wooncentrum Co van der Horst. [Beeld: Orhan Sahin]

Voorzitter OA: 'Stop met eindeloos klimaattafelen'

Amstelveen - De voorzitter van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Alphons Böggemann, heeft Den Haag opgeroepen te stoppen met 'eindeloos klimaattafelen'.  

Böggemann: 'Wanneer de politiek voor de publieke tribune de oren laat hangen naar de klimaatlobby, die voortdurend haar geclaimde bestaansrecht aan het bevechten is, dan legt het niet alleen een zware en onvoldoende gemotiveerde rekening neer bij de burgers en de niet-vervuilende bedrijven, maar heeft zij ook onvoldoende oog voor de maatschappelijke onrust die daarvan het gevolg kan zijn.

Gele hesjes

Bij het ontbreken van onvoldoende balans worden door Den Haag de gele hesjes wel héél gemakkelijk klaar gelegd voor gebruik, volgens Böggemann. 'Niet élk vraagstuk is polderbaar', aldus de voorzitter die opriep te stoppen met eindeloos klimaattafelen en alleen te luisteren naar échte, onafhankelijke wetenschappers. 'Toon leiderschap en daadkracht en regéér!', sprak Böggemann. Volgens de voorzitter moet daarbij bedacht worden dat  regeringen bij verkiezingen worden afgerekend op hun daden, maar milieu-activisten altijd buiten schot blijven'.

Zeg nee tegen de bühne

Ook riep Böggemann op vooral door te gaan met Amstelveense initiatieven op het gebied van verduurzaming en vergroening: 'Maar herijk steeds je ambities als het gaat om energietransitie en klimaatbeheersing. Als dat namelijk in internationaal verband niet lukt en nationaal nauwelijks of geen klimaateffect oplevert, denk dan niet dat je lokaal ten koste van VEEL wél het verschil kunt maken. Burgers en niet-vervuilende bedrijven zullen u dankbaar zijn wanneer u de moed heeft om NEE te zeggen tegen de Bühne!

De nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging Amstelveen werd gehouden in wooncentrum Co van der Horst. Circa 200 ondernemers proostten op 2019. De volledige speech van Alphons Böggemann is te lezen op de website van de OA.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.