OA-voorzitter Alphons Böggemann sprak leden van de ondernemersvereniging toe in Wooncentrum Co van der Horst. [Beeld: Orhan Sahin]

Voorzitter OA: 'Stop met eindeloos klimaattafelen'

Amstelveen - De voorzitter van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Alphons Böggemann, heeft Den Haag opgeroepen te stoppen met 'eindeloos klimaattafelen'.  

Böggemann: 'Wanneer de politiek voor de publieke tribune de oren laat hangen naar de klimaatlobby, die voortdurend haar geclaimde bestaansrecht aan het bevechten is, dan legt het niet alleen een zware en onvoldoende gemotiveerde rekening neer bij de burgers en de niet-vervuilende bedrijven, maar heeft zij ook onvoldoende oog voor de maatschappelijke onrust die daarvan het gevolg kan zijn.

Gele hesjes

Bij het ontbreken van onvoldoende balans worden door Den Haag de gele hesjes wel héél gemakkelijk klaar gelegd voor gebruik, volgens Böggemann. 'Niet élk vraagstuk is polderbaar', aldus de voorzitter die opriep te stoppen met eindeloos klimaattafelen en alleen te luisteren naar échte, onafhankelijke wetenschappers. 'Toon leiderschap en daadkracht en regéér!', sprak Böggemann. Volgens de voorzitter moet daarbij bedacht worden dat  regeringen bij verkiezingen worden afgerekend op hun daden, maar milieu-activisten altijd buiten schot blijven'.

Zeg nee tegen de bühne

Ook riep Böggemann op vooral door te gaan met Amstelveense initiatieven op het gebied van verduurzaming en vergroening: 'Maar herijk steeds je ambities als het gaat om energietransitie en klimaatbeheersing. Als dat namelijk in internationaal verband niet lukt en nationaal nauwelijks of geen klimaateffect oplevert, denk dan niet dat je lokaal ten koste van VEEL wél het verschil kunt maken. Burgers en niet-vervuilende bedrijven zullen u dankbaar zijn wanneer u de moed heeft om NEE te zeggen tegen de Bühne!

De nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging Amstelveen werd gehouden in wooncentrum Co van der Horst. Circa 200 ondernemers proostten op 2019. De volledige speech van Alphons Böggemann is te lezen op de website van de OA.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.