Voorzitter OA: 'Stop met eindeloos klimaattafelen'

Voorzitter OA: 'Stop met eindeloos klimaattafelen' Foto: OA-voorzitter Alphons Böggemann sprak leden van de ondernemersvereniging toe in Wooncentrum Co van der Horst. [Beeld: Orhan Sahin]

Amstelveen - De voorzitter van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), Alphons Böggemann, heeft Den Haag opgeroepen te stoppen met 'eindeloos klimaattafelen'.  


- Lees verder onder deze advertentie -

Böggemann: 'Wanneer de politiek voor de publieke tribune de oren laat hangen naar de klimaatlobby, die voortdurend haar geclaimde bestaansrecht aan het bevechten is, dan legt het niet alleen een zware en onvoldoende gemotiveerde rekening neer bij de burgers en de niet-vervuilende bedrijven, maar heeft zij ook onvoldoende oog voor de maatschappelijke onrust die daarvan het gevolg kan zijn.

Gele hesjes

Bij het ontbreken van onvoldoende balans worden door Den Haag de gele hesjes wel héél gemakkelijk klaar gelegd voor gebruik, volgens Böggemann. 'Niet élk vraagstuk is polderbaar', aldus de voorzitter die opriep te stoppen met eindeloos klimaattafelen en alleen te luisteren naar échte, onafhankelijke wetenschappers. 'Toon leiderschap en daadkracht en regéér!', sprak Böggemann. Volgens de voorzitter moet daarbij bedacht worden dat  regeringen bij verkiezingen worden afgerekend op hun daden, maar milieu-activisten altijd buiten schot blijven'.

Zeg nee tegen de bühne

Ook riep Böggemann op vooral door te gaan met Amstelveense initiatieven op het gebied van verduurzaming en vergroening: 'Maar herijk steeds je ambities als het gaat om energietransitie en klimaatbeheersing. Als dat namelijk in internationaal verband niet lukt en nationaal nauwelijks of geen klimaateffect oplevert, denk dan niet dat je lokaal ten koste van VEEL wél het verschil kunt maken. Burgers en niet-vervuilende bedrijven zullen u dankbaar zijn wanneer u de moed heeft om NEE te zeggen tegen de Bühne!

De nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging Amstelveen werd gehouden in wooncentrum Co van der Horst. Circa 200 ondernemers proostten op 2019. De volledige speech van Alphons Böggemann is te lezen op de website van de OA.


Reacties