Vos rent door Amstelveense woonwijk [Video]

Amstelveen - Een bewoner van het Jan Goldschmedingplantsoen in de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen keek vanmiddag raar op toen er opeens een vos door de straat huppelde.

Het dier nam keurig de bocht en liep langs een in de straat gelegen speeltuintje, zo werd door de bewoner gefilmd. 

Hoewel bekend is dat in het natuurgebied rond De Poel in Amstelveen vossen leven, tonen de dieren zich nauwelijks. Het Jan Goldschmedingplantsoen is een zijstraat van de Van der Hooplaan en ligt een heel eind daar vandaan. De vos is in onbekende richting verdwenen.

Afgelopen najaar slenterde in nachtelijke uren ook een verdwaalde koe door een Amstelveense woonwijk (Waardhuizen), maar een vos is nog een stuk opmerkelijker.

Klik op onderstaande Play Button om de rennende vos te zien:


Ingezonden video


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca gisteren 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen 3 dec. 2023 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk 3 dec. 2023 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.