Vos rent door Amstelveense woonwijk [Video]

Amstelveen - Een bewoner van het Jan Goldschmedingplantsoen in de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen keek vanmiddag raar op toen er opeens een vos door de straat huppelde.

Het dier nam keurig de bocht en liep langs een in de straat gelegen speeltuintje, zo werd door de bewoner gefilmd. 

Hoewel bekend is dat in het natuurgebied rond De Poel in Amstelveen vossen leven, tonen de dieren zich nauwelijks. Het Jan Goldschmedingplantsoen is een zijstraat van de Van der Hooplaan en ligt een heel eind daar vandaan. De vos is in onbekende richting verdwenen.

Afgelopen najaar slenterde in nachtelijke uren ook een verdwaalde koe door een Amstelveense woonwijk (Waardhuizen), maar een vos is nog een stuk opmerkelijker.

Klik op onderstaande Play Button om de rennende vos te zien:


Ingezonden video


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.