Vos rent door Amstelveense woonwijk [Video]

Amstelveen - Een bewoner van het Jan Goldschmedingplantsoen in de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen keek vanmiddag raar op toen er opeens een vos door de straat huppelde.

Het dier nam keurig de bocht en liep langs een in de straat gelegen speeltuintje, zo werd door de bewoner gefilmd. 

Hoewel bekend is dat in het natuurgebied rond De Poel in Amstelveen vossen leven, tonen de dieren zich nauwelijks. Het Jan Goldschmedingplantsoen is een zijstraat van de Van der Hooplaan en ligt een heel eind daar vandaan. De vos is in onbekende richting verdwenen.

Afgelopen najaar slenterde in nachtelijke uren ook een verdwaalde koe door een Amstelveense woonwijk (Waardhuizen), maar een vos is nog een stuk opmerkelijker.

Klik op onderstaande Play Button om de rennende vos te zien:


Ingezonden video


Meer nieuws

112 gisteren 15:02

Amstelvener zwaar mishandeld in nachtbus; politie zoekt getuigen

Amstelveen / Aalsmeer - De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling van een 21-jarige man uit Amstelveen. De mishandeling vond plaats in nachtbus N57 tussen Stadshart Amstelveen  en Aalsmeer in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 september, rond 04.20 uur. 

Horeca 30 sep. 2022 16:07

Bokkentocht langs negen Amstelveense horecagelegenheden

Amstelveen - Op initiatief van De Naeckte Brouwers wordt zaterdag 1 oktober weer de traditionele Amstelveense bokkentocht gehouden. Tussen 15.00 en 23.00 uur kunnen bokbierliefhebbers terecht bij Café The Pub, Café De Manen, Abina, Barcode ThePub, Café Thijs, Het Wapen van Amstelveen, Du Monde, P60 Café en natuurlijk ANNA, de thuisbasis van de Naeckte Brouwers.