Een opgeblazen geldautomaat. [VTF, Archief]

Vraagtekens rond vergunning nieuwe geldautomaat onder bewoonde etage

Amstelveen – De politieke partij 'Actief voor Amstelveen' heeft het College van B en W om opheldering gevraagd omdat bij een pand aan de Amsterdamseweg (nr. 533) een vergunning is verleend voor een nieuwe geldautomaat (Geldmaat) onder een bewoonde etage.

 In 2019 stelde het College van B en W, toen ook naar aanleiding van vragen van AVA na een serie plofkraken in de regio, zwart op wit dat er geen nieuwe pinautomaten in gevels van panden geplaatst worden waar een bovenwoning aanwezig is. Het verleden wijst uit dat criminelen niet terugdeinzen om geldautomaten op te blazen in bewoonde gebieden, zoals  in 2019 in Ouderkerk aan de Amstel.

Bovenwoning

Actief voor Amstelveen kwam er achter dat op de locatie Amsterdamseweg 533 Amstelveen een omgevingsvergunning is toegekend aan Geldmaat voor plaatsing van een pinapparaat aan de gevel, ónder een woonunit.  ‘Dit pand was voorheen in gebruik als filiaal van de Rabobank, maar is (na jaren leegstand), nu in gebruik als kantoorruimte, met een door een gezin met 2 jonge kinderen gehuurde bovenwoning.'

De huidige bewoners maken zich volgens AVA 'ernstig zorgen over de veiligheid van hun zelf en die van hun omgeving.' Ze dienden tegen de plaatsing bezwaar in, maar kregen volgens AVA van de gemeente als reactie dat de aanvraag voldoet aan alle eisen.

Hier geen geldmaat

AVA wil van het College weten of zij het met AVA eens is dat door het verlenen van een omgevingsvergunning voor plaatsing van deze betaalautomaat, voor bewoners en omgeving de veiligheid in het geding komt. De partij wil dat het College van B en W zich tot het uiterste inspant om Geldmaat te bewegen een andere locatie voor de beoogde betaalautomaat te vinden. 


Meer nieuws

112 gisteren 19:13

Motorrijder gewond bij ongeval op N201

Regio - Een motorrijder is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de provinciale weg N201. De motor kwam in botsing met een graafmachine.

Sport gisteren 16:00

Hockey tweeling met basketbal DNA

Amstelveen - De tweelingzusjes Isa en Norah Goedhart startten op jonge leeftijd met basketbal. Niet zo gek met een oma en tante die uitkwamen voor het Nederlands basketbalteam en ouders in het Noord-Hollands team.’ Hoewel ze beschikken over de ideale lengte voor de basketbalsport, ligt hun hart echter bij hockey. Inmiddels spelen ze al sinds hun 6e met veel plezier bij hockeyclub Pinoké.