Vragen over slechte staat fietspaden in Amsterdamse bos

Vragen over slechte staat fietspaden in Amsterdamse bos Foto: Kleine Noorddijk [AmstelveenZ]

Amstelveen - Het CDA Amstelveen maakt zich zorgen over het slechte onderhoud van de fietspaden in het Amsterdamse Bos.


- Lees verder onder deze advertentie -

De partij stelt daarover schriftelijke vragen aan het college van B en W.

Het CDA noemt vooral de situatie ter hoogte van de ingang van het Bloesempark ontoelaatbaar. 'Dit fietspad is helaas niet het enige pad in slechte staat', zegt fractievoorzitter Pier Rienks. Hij stelt wel dat dat pad het meest gebruikte pad van het bos is, waardoor het als eerste snel moet worden hersteld.

'Het smalle fietspad is over een lengte van zo’n 150 meter aan beide zijden weggezakt, waardoor alleen nog een berijdbaar middengedeelte overblijft van nog geen meter breed. Rienks: ‘Dat leidt tot gevaarlijke situaties. De situatie wordt nog verergerd omdat ook wandelaars en andere weggebruikers veelvuldig van dit smalle pad gebruik moeten maken. Voor minder-validen zijn veel paden al helemaal onbegaan geworden.’

Oproep tot spoedig herstel

Spoedig herstel van het pad is volgens het CDA noodzakelijk, vooral ook omdat het pad voor veel Amstelveners een aantrekkelijke doorgaande route is naar werk of school. De vraag aan het college is of de slechte toestand van het pad recentelijk is besproken tijdens het reguliere overleg met de gemeente Amsterdam, de eigenaar van het bos.

Ook vraagt het CDA aan het college om bij de gemeente Amsterdam (alsnog) aan te dringen op spoedige reparatie van de meeste slechte weggedeelten van dit fietspad. 

Het pad bij het Bloesempark. Foto: CDA


Reacties