Pixabay

Vrees voor faillissementen kleine ondernemers in Amstelveen: SP stelt vragen

Amstelveen – Omdat de SP vreest dat ook in Amstelveen kleine ondernemers  in de problemen zijn gekomen of dreigen te komen door het mogelijk moeten terugbetalen van coronasteun, wil de partij van het College van B en W weten wat Amstelveen kan doen om getroffen ondernemers overeind te houden en te voorkomen dat er onnodige faillissementen ontstaan.

Wil Roode van de SP heeft daartoe vragen aan het College van B en W gesteld. De partij wil weten hoeveel kleine ondernemers in Amstelveen zijn getroffen door de in haast opgezette NOW en TVL regelingen en failliet dreigen te gaan of dat al zijn. Ook vraagt de partij of er een meldpunt wordt ingerichten voor ondernemers die op omvallen staan.

Weeffouten 

Roode legt uit: ‘Het kan niet zo zijn dat door gemaakte weeffouten in de haastig opgezette regelingen zoals de NOW en TVL  door de overheid veel meer ondernemers dan verwacht de overheidssteun moeten terugbetalen. Met name de kleine ondernemer met niet meer dan 10 werknemers lopen het risico het voltallige loonsubsidiebedrag terug te moeten betalen'.

‘Vooral kleinere ondernemers worden hierdoor getroffen. De minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees heeft vooraf aangekondigd dat de haastig in elkaar gezette eerste NOW-ronde niet optimaal zou zijn, maar dat eventuele gaten konden worden gedicht’, meldt SP Amstelveen in een persbericht.

Corona-noodfonds Amstelveen

Wil Roode: ‘En nu zegt minister Koolmees dat met ruim 144.000 aanvragen het nauwelijks mogelijk is om maatwerk te leveren en de kleine ondernemer de dupe wordt. De SP wil van het college weten of Amstelveense ondernemers die getroffen zijn ook financieel aanspraak kunnen maken op het Amstelveense coronafonds van 15 miljoen waar de voltallige gemeenteraad steun voor heeft uitgesproken’.

De vragen die de SP heeft gesteld:

  1. Hoeveel kleine ondernemers in Amstelveen zijn getroffen door de in haast opgezette NOW en TVL regelingen en dreigen failliet te gaan of zijn al failliet?
  2. Gaat de gemeente, indien nog niet bekend is om hoeveel ondernemers het gaat, een meldpunt inrichten voor ondernemers die op omvallen staan door boven beschreven situatie?
  3. Ligt de uitvoering van de behandeling van de bezwaarschriften bij de gemeente Amstelveen? Zo ja, hoeveel geld is gemoeid met de afhandeling hiervan?
  4. Is het college het met de SP eens dat deze ondernemers overeind gehouden kunnen worden middels financiële steun vanuit het Amstelveense Coronafonds? Zo niet, waarom niet?

Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.