Kanovaarders in het Amsterdamse bos [Archief]

Vrees voor recreatiedrukte in bos en parken, Amstelveen doet oproep

Amstelveen – Met het mooie weer rond Hemelvaartsdag roept gemeente Amstelveen inwoners nogmaals op drukke plekken te mijden en anderhalve meter afstand te houden. Specifiek wordt opgeroepen het Amsterdamse bos en parken alleen kort en op rustige momenten (ochtend) te bezoeken en drukke fiets- en vaarroutes te mijden.

Voor recreëren in het Amsterdamse Bos en parken in Amstelveen adviseert de gemeente mensen om te proberen een rustig moment uit te kiezen. Dat geldt ook voor drukke fietsroutes (zoals de Ronde Hoep, Amsteldijk en Amstelzijde) en vaarroutes (Amstel).

Amsterdamse Bos

  • Kom in de ochtend.
  • Kom met de fiets of lopend.
  • Beperk uw verblijfsduur.
  • Mijd drukke plekken.
  • Houd 1,5 meter afstand.

De kinderbaden in het Amsterdamse bos zijn dicht en barbecueën is voorlopig niet toegestaan. Als de drukte te groot wordt, zet het Bos verkeersmaatregelen in. 'Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars, Boswachterij en politie op', stelt de gemeente.

Geef het coronavirus geen nieuwe kans
‘Alleen als we ons allemaal aan de regels houden, geven we het coronavirus geen nieuwe kans en kunnen we de komende tijd steeds meer beperkende maatregelen schrappen. Beperk risico’s voor jezelf en voor anderen. Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft’, roept de gemeente op.

Neem je verantwoordelijkheid.jpg


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.