Kanovaarders in het Amsterdamse bos [Archief]

Vrees voor recreatiedrukte in bos en parken, Amstelveen doet oproep

Amstelveen – Met het mooie weer rond Hemelvaartsdag roept gemeente Amstelveen inwoners nogmaals op drukke plekken te mijden en anderhalve meter afstand te houden. Specifiek wordt opgeroepen het Amsterdamse bos en parken alleen kort en op rustige momenten (ochtend) te bezoeken en drukke fiets- en vaarroutes te mijden.

Voor recreëren in het Amsterdamse Bos en parken in Amstelveen adviseert de gemeente mensen om te proberen een rustig moment uit te kiezen. Dat geldt ook voor drukke fietsroutes (zoals de Ronde Hoep, Amsteldijk en Amstelzijde) en vaarroutes (Amstel).

Amsterdamse Bos

  • Kom in de ochtend.
  • Kom met de fiets of lopend.
  • Beperk uw verblijfsduur.
  • Mijd drukke plekken.
  • Houd 1,5 meter afstand.

De kinderbaden in het Amsterdamse bos zijn dicht en barbecueën is voorlopig niet toegestaan. Als de drukte te groot wordt, zet het Bos verkeersmaatregelen in. 'Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars, Boswachterij en politie op', stelt de gemeente.

Geef het coronavirus geen nieuwe kans
‘Alleen als we ons allemaal aan de regels houden, geven we het coronavirus geen nieuwe kans en kunnen we de komende tijd steeds meer beperkende maatregelen schrappen. Beperk risico’s voor jezelf en voor anderen. Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft’, roept de gemeente op.

Neem je verantwoordelijkheid.jpg


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:48

Bijzonder staaltje corona-steun: BINK Fietsen schenkt hotelfietsen aan Abina

Amstelveen – Het is geen geheim dat de horeca het zwaar heeft in de huidige coronatijden. Ook Abina aan de Amsterdamseweg wordt stevig getroffen. Het inspireerde buur-ondernemer BINK Fietsen om Abina op speciale wijze te hulp te schieten met de schenking van splinternieuwe hotelfietsen, die Abina kan inzetten voor (hotel-)gasten.

Algemeen gisteren 14:31

Niet aan te slepen mini-Zwijntje levert KiKa cheque op van 3200 euro

Amstelveen - De verkoop van de tweede serie speciale 3D-minibeeldjes van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje heeft KiKa een cheque opgeleverd van 3200 euro. Stadshart-manager Ben Verheijen overhandigde de cheque gisteren bij het echte beeld aan Marijke Roskam van KiKa, die ontzettend verheugd was met de schenking.

Corona Amstelveen gisteren 07:00

COVID-19-patiënten in Amstelveen van 6 naar 34

Amstelveen - Uit de laatste update van het RIVM omtrent het corona-virus blijkt dat het aantal COVID19-patiënten in Amstelveen is gestegen van 6 naar 34.