Wethouder Marijn van Ballegooijen (l) bij de opening van het vernieuwde werkplein

Vriendelijker ontvangst en meer privacy op vernieuwd Werkplein in raadhuis Amstelveen

Amstelveen – Inwoners die hulp willen met scholing of het vinden van werk kunnen sinds deze maand terecht op het volledig vernieuwde Werkplein in het raadhuis in Amstelveen. ‘Het Werkplein is op de schop genomen zodat we onze inwoners nog beter kunnen helpen,’ zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

De verbouwing was vooral nodig om inwoners vriendelijker te kunnen ontvangen, zo meldt de gemeente. ‘Het Werkplein was ooit vooral gericht op ‘werk werk werk’, zegt Van Ballegooijen. Hij vervolgt: ‘Dat is al lang niet meer zo. Tegenwoordig kijken we veel breder naar de behoeftes van inwoners en hoe we ze kunnen helpen aan duurzaam werk dat bij ze past. Daarnaast is een vriendelijker ontvangst en meer privacy heel belangrijk in onze dienstverlening. Een bijstandsaanvraag hoeft niet meer aan een open balie.’

Menselijke Maat

Door de nieuwe indeling van het Werkplein kunnen medewerkers en inwoners op een gelijkwaardige manier met elkaar in gesprek. 'Dit past goed bij de stappen die we zetten op het gebied van de ‘Menselijke Maat’, een project waarmee we onze dienstverlening en communicatie merkbaar verbeteren,' zegt Van Ballegooijen.

Ondersteuning gebundeld inclusief UWV

Op het Werkplein is zo veel mogelijk ondersteuning aan inwoners gebundeld. Het gaat om dienstverlening op het gebied van scholing en werk, maar ook inburgering. Daarnaast is het UWV aanwezig met eigen medewerkers zodat Amstelveners voor fysieke afspraken niet meer naar Amsterdam hoeven.

Voor wie is het Werkplein?

Werkplein is er voor iedereen. Elke Amstelvener kan er terecht voor vragen over scholing of voor hulp bij het vinden van werk. Werkplein biedt onder andere hulp bij het maken van een CV, in contact komen met bedrijven en solliciteren.

Inloopspreekuren

De inloopspreekuren op het Werkplein zijn elke dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 -12.00 uur. Verdere informatie zoals de tijden van de overige dienstverlening is te vinden op www.amstelveen.nl/werkplein


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.