Vrijwilligers 'Kerst aan de Poel' in Bovenkerk halen ruim 12K binnen voor opknappen kerktuin

Amstelveen - Meer dan vijftig vrijwilligers zijn afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet voor hun inspanningen tijdens Kerst aan de Poel 2023 in Bovenkerk. In het nieuwe glazen huis van de Urbanuskerk werd vrijdag een check overhandigd ter waarde van € 12.216,49,  bijeen gebracht door het verkopen van kerstbomen, kerststukken en de verkoop van kaarten.

Chris van den Helder overhandigde de cheque aan Hans Zandvliet van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. 

Kerktuin

De tuin is door de fatale brand op 15 september 2018 en de vier jaar durende herbouw van de kerk een ravage. De tuin wordt opgeknapt en gaat onderhouden worden door een tiental vrijwilligers die liever vandaag dan morgen willen beginnen.  Kerst aan de Poel is sinds de brand een traditie geworden in Bovenkerk. Er is een kerststal met een manshoge beeldengroep. Er worden kerstbomen en Kkrststukken verkocht. Dit jaar was er ook een wensvijver.

600 kinderen

Naast al die vrijwilligers hebben ook 600 kinderen van de basisscholen de prachtige buiten kerststal bezocht. Onder het genot van een beker warme chocolademelk werd er een kerstverhaal verteld en heerlijk gezongen. De kinderen mochten ook nog een wenskaarsje in de vijver plaatsen. En nu maar hopen dat alle wensen ook uitkomen. En als laatste een bezoek in de kerk om het herstelde gebouw te bewonderen.

'Deze kinderen hebben een groot bedrag voor de nieuwe tuin bijeengebracht met de verkoop van zelfgemaakte kaarten. Geweldig om te zien hoe de jeugd hiermee bezig is. Ook bij de kinderen had de brand een grote impact. De kinderen kunnen de ramp verwerken door te ervaren dat er na een ramp weer iets moois kan ontstaan,' aldus de organisatie.

Het team vrijwilligers van Kerst Aan De Poel bedankt ook de gemeente Amstelveen, het Noorddamcentrum en de stichting Amstelidee.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.