bbA

Vrijwilligers Urbanuskerk krijgen taart voor bijzonder monnikenwerk

Amstelveen - Twintigduizend stenen weken, wassen, bikken, slijpen en schuren. Dat is waar een tiental vrijwilligers dag in, dag uit mee bezig zijn voor de wederopbouw van de Urbanuskerk in Bovenkerk : de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) trakteerde de harde werkers daarom op taart.

De vrijwilligers werken vol overgave in een overdekte buitenruimte achter de Urbanuskerk. Inmiddels zijn ze al maandenlang bezig om een enorme hoeveelheid stenen weer gebruiksklaar te maken, zodat zij kunnen worden hergebruikt bij de wederopbouw van de in 2018 door brand getroffen kerk.

Monnikenwerk

'Een monnikenwerk', zo constateerde bbA-raadslid Ewa Petiet, die samen met haar collega Ruud Kootker afgelopen week de groep in het zonnetje kwam zetten met een bedank taart. 'Burgerbelangen Amstelveen maakt zich sinds haar oprichting meer dan 25 jaar geleden al sterk voor het behoud van een karakteristiek en monumentaal Amstelveen. De Urbanuskerk maakt daar een uniek en onlosmakelijk deel van uit. Dat na de tragische brand er met zoveel elan en enthousiasme aan de wederopbouw wordt gewerkt verdient alle respect. Vandaar deze taart.'

Vrijwilligers

De taart werd door de aanwezige vrijwilligers John Zitvast, Piet Gijse, Cees de Koning, Nico Kragtwijk, Toon Lichtenberg en Andre van den Berg in dank aanvaard. Maar daarna togen de heren weer snel aan het werk; er moeten nog een tweeduizend stuks door hun handen. En daarna? 'Dan ligt er vast wel weer een nieuwe opdracht voor ons klaar'.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.