bbA

Vrijwilligers Urbanuskerk krijgen taart voor bijzonder monnikenwerk

Amstelveen - Twintigduizend stenen weken, wassen, bikken, slijpen en schuren. Dat is waar een tiental vrijwilligers dag in, dag uit mee bezig zijn voor de wederopbouw van de Urbanuskerk in Bovenkerk : de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) trakteerde de harde werkers daarom op taart.

De vrijwilligers werken vol overgave in een overdekte buitenruimte achter de Urbanuskerk. Inmiddels zijn ze al maandenlang bezig om een enorme hoeveelheid stenen weer gebruiksklaar te maken, zodat zij kunnen worden hergebruikt bij de wederopbouw van de in 2018 door brand getroffen kerk.

Monnikenwerk

'Een monnikenwerk', zo constateerde bbA-raadslid Ewa Petiet, die samen met haar collega Ruud Kootker afgelopen week de groep in het zonnetje kwam zetten met een bedank taart. 'Burgerbelangen Amstelveen maakt zich sinds haar oprichting meer dan 25 jaar geleden al sterk voor het behoud van een karakteristiek en monumentaal Amstelveen. De Urbanuskerk maakt daar een uniek en onlosmakelijk deel van uit. Dat na de tragische brand er met zoveel elan en enthousiasme aan de wederopbouw wordt gewerkt verdient alle respect. Vandaar deze taart.'

Vrijwilligers

De taart werd door de aanwezige vrijwilligers John Zitvast, Piet Gijse, Cees de Koning, Nico Kragtwijk, Toon Lichtenberg en Andre van den Berg in dank aanvaard. Maar daarna togen de heren weer snel aan het werk; er moeten nog een tweeduizend stuks door hun handen. En daarna? 'Dan ligt er vast wel weer een nieuwe opdracht voor ons klaar'.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.