112

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

Een motoragent kreeg gisterenavond rond kwart voor 6 de melding dat een personenauto die als gestolen stond geregistreerd, was gesignaleerd aan de Amsterdamseweg. De agent ging op zoek en spotte het voertuig ter hoogte van de Burgemeester van Sonweg.

Nadat hij de bestuurster een stopteken gaf stopte ze aanvankelijk, maar vervolgens ging de vrouw er toch vandoor. Daarop werd een achtervolging in gezet.  Meerdere eenheden sloten zich daarbij aan en probeerden de verdachte tot stoppen te dwingen.

De achtervolging liep aardig uit de hand. Tijdens de achtervolging - in de richting van Schiphol/Oude Meer, beging de bestuurster verschillende verkeersovertredingen. Ter hoogte van de kruising Schipholweg/Schipholdijk zou de verdachte met haar voertuig hebben ingereden op een politievoertuig, waarbij het politievoertuig ook daadwerkelijk werd geraakt. 

Uiteindelijk kwam de bestuurster op een industrieterrein aan de Breguetlaan in Oude Meer tot stilstand, waarop zij samen met een medepassagier wegrende. De politie wist het duo echter al snel in de kraag te vatten. Het duo werd ingesloten voor verhoor.

De bestuurster wordt verdacht van heling én poging tot doodslag. De recherche heeft de zaak nog verder in onderzoek.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'