112

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

Een motoragent kreeg gisterenavond rond kwart voor 6 de melding dat een personenauto die als gestolen stond geregistreerd, was gesignaleerd aan de Amsterdamseweg. De agent ging op zoek en spotte het voertuig ter hoogte van de Burgemeester van Sonweg.

Nadat hij de bestuurster een stopteken gaf stopte ze aanvankelijk, maar vervolgens ging de vrouw er toch vandoor. Daarop werd een achtervolging in gezet.  Meerdere eenheden sloten zich daarbij aan en probeerden de verdachte tot stoppen te dwingen.

De achtervolging liep aardig uit de hand. Tijdens de achtervolging - in de richting van Schiphol/Oude Meer, beging de bestuurster verschillende verkeersovertredingen. Ter hoogte van de kruising Schipholweg/Schipholdijk zou de verdachte met haar voertuig hebben ingereden op een politievoertuig, waarbij het politievoertuig ook daadwerkelijk werd geraakt. 

Uiteindelijk kwam de bestuurster op een industrieterrein aan de Breguetlaan in Oude Meer tot stilstand, waarop zij samen met een medepassagier wegrende. De politie wist het duo echter al snel in de kraag te vatten. Het duo werd ingesloten voor verhoor.

De bestuurster wordt verdacht van heling én poging tot doodslag. De recherche heeft de zaak nog verder in onderzoek.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.