VLN Nieuws

Vrouw in scootmobiel aangereden op rotonde; automobilist ervandoor

Amstelveen - Op de rotonde Rembrandtweg/ Mr. G. Groen van Prinstererlaan in Amstelveen is dinsdagmiddag een vrouw in een scootmobiel aangereden door een personenauto. De bestuurder van de auto ging er na het ongeval vandoor.  

De autombilist vluchtte in de richting van de Oranjebaan, het slachtoffer hulpeloos achterlatend op het wegdek.

De politie was snel ter plaatse en is, nadat ze zich net als diverse omstanders over de gewonde dame hadden ontfermd, direct gestart met onderzoek om de automobilist te achterhalen.  Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

112-scootmobiel2.jpg
VLN Nieuws

De politie deed uitgebreid onderzoek; ook de dienst Forensiche Opsoring Verkeer inclusief Verkeersongevallen Analyse was ter plaatse. De weg werd na het ongeval afgezet; opmerkelijk was daarbij dat diverse verkeersdeelnemers aanwijzingen van de politie negeerden.

Rond half zes werd de rotonde weer vrijgegeven. Eventuele getuigen van het ongeval die nog niet met de politie hebben gesproken wordt gevraagd contact op te nemen met de politie (0900-8844).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.