Heempark De Braak

Vrouw op klaarlichte dag aangerand in heempark De Braak Amstelveen

Amstelveen - In heempark De Braak in Amstelveen is maandagmiddag (13 maart) op klaarlichte dag een vrouw aangerand door een naakte man.

De vrouw maakte gisteren volgens eigen zeggen aan het einde van de middag een wandeling door het heempark, iets dat ze vaker doet. Terwijl ze bellend met haar oortjes in een telefoongesprek voert, voelt ze plotseling twee handen op haar billen. Als ze zich omdraait wordt ze geconfronteerd met 'een naakte zwarte man van een jaartje of 20' die met zijn geslachtsdeel tegen haar aan rijdt. Hij draagt alleen een blauwe bandana om zijn gezicht/mond.

De vrouw zet het op een schreeuwen en rent weg richting de uitgang van het park aan de zijde van Bella Donna, waar ze vlakbij is. Ook de dader gaat er dan vandoor: hij rent volgens het slachtoffer het park in, richting de grote vijver en de Amsterdamseweg.

Politie ter plaatse

Een politiewoordvoerder bevestigt desgevraagd tegenover AmstelveenZ dat er gisteren aan het einde van de middag een dergelijk incident heeft plaatsgevonden en dat agenten ter plaatse zijn gekomen. De dader werd echter niet meer aangetroffen. Het slachtoffer, een 40-jarige vrouw, maakt melding van het incident omdat ze andere vrouwen en ook buurtbewoners wil waarschuwen. Ze schat dat de man circa 20 jaar oud was en 1.85 lang. 

Het slachtoffer is erg geschrokken, maar maakt het naar omstandigheden redelijk goed. Ze geeft ook aan goed te zijn opgevangen door de politie en staat ook in contact met de zedenpolitie. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.