Heempark De Braak

Vrouw op klaarlichte dag aangerand in heempark De Braak Amstelveen

Amstelveen - In heempark De Braak in Amstelveen is maandagmiddag (13 maart) op klaarlichte dag een vrouw aangerand door een naakte man.

De vrouw maakte gisteren volgens eigen zeggen aan het einde van de middag een wandeling door het heempark, iets dat ze vaker doet. Terwijl ze bellend met haar oortjes in een telefoongesprek voert, voelt ze plotseling twee handen op haar billen. Als ze zich omdraait wordt ze geconfronteerd met 'een naakte zwarte man van een jaartje of 20' die met zijn geslachtsdeel tegen haar aan rijdt. Hij draagt alleen een blauwe bandana om zijn gezicht/mond.

De vrouw zet het op een schreeuwen en rent weg richting de uitgang van het park aan de zijde van Bella Donna, waar ze vlakbij is. Ook de dader gaat er dan vandoor: hij rent volgens het slachtoffer het park in, richting de grote vijver en de Amsterdamseweg.

Politie ter plaatse

Een politiewoordvoerder bevestigt desgevraagd tegenover AmstelveenZ dat er gisteren aan het einde van de middag een dergelijk incident heeft plaatsgevonden en dat agenten ter plaatse zijn gekomen. De dader werd echter niet meer aangetroffen. Het slachtoffer, een 40-jarige vrouw, maakt melding van het incident omdat ze andere vrouwen en ook buurtbewoners wil waarschuwen. Ze schat dat de man circa 20 jaar oud was en 1.85 lang. 

Het slachtoffer is erg geschrokken, maar maakt het naar omstandigheden redelijk goed. Ze geeft ook aan goed te zijn opgevangen door de politie en staat ook in contact met de zedenpolitie. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.