Pixabay.com

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.

Het College van B en W ontraadde het amendement van GroenLinks, waarin de partij ook het afsteken van vuurwerk  tijdens de jaarwisseling wil verbieden, ten zeerste. Burgemeester Poppens was stellig en liet weten dat er - behalve tijdens de 8 uur rond de jaarwisseling - al een vuurwerkverbod geldt.

Bovendien wees hij op de diverse vuurwerkvrije zones die rond de jaarwisseling in Amstelveen zijn ingesteld, bijvoorbeeld rond scholen en heemparken. De burgemeester wees er ook op dat de gemeente de handen al vol aan heeft om in die zones te handhaven.

Veel partijen wezen er ook op dat GroenLInks wel erg laat met het amendement kwam, omdat de vuurwerkverkooppunten alles al hebben ingekocht en klaar zijn voor de verkoop. Toch was er ook medestand voor het vuurwerkverbod, vanwege de diverse schadelijke effecten. Ilika Polderman van GroenLinks liet dan ook weten ruim voor de volgende jaarwisseling (24/25) met een nieuw voorstel te komen. 'Bewoners willen dit,' zei ze tot slot.


Meer nieuws

Sport gisteren 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.