Een vliegtuig boven Randwijck [AmstelveenZ]

VVD Amstelveen eist compensatie voor achtduizend extra vluchten over Amstelveen deze zomer

Amstelveen - De VVD in Amstelveen vindt het onacceptabel dat vanwege het sluiten van de Zwanenburgbaan tussen 17 juni en 1 september er maar liefst 8.000 vluchten extra over de Buitenveldertbaan zullen gaan. De partij eist compensatie.

Tijdens de raadsvergadering van 5 juni jongstleden gaf wethouder Adam Elzakalai (Schiphol) aan dat de extra vluchten nodig zijn. De VVD vindt dat de inwoners van Amstelveen onevenredig hard geraakt worden.

Onaangenaam verrast

Menno van Leeuwen, raadslid in Amstelveen namens de VVD: ‘Aan het begin van deze raadsperiode hebben wij vragen gesteld met als doel om de overlast voor Amstelveners in de zomermaanden te beperken. Dit door het reguliere onderhoud niet in die periode te plannen. Wij zijn zeer onaangenaam verrast zijn met dit bericht.'

'Foutje bedankt'

Van Leeuwen vervolgt: 'Niet alleen omdat het de inwoners van Amstelveen onevenredig hard raakt, maar ook omdat men dit op het laatste moment communiceert. En zonder enige vorm van compensatie - zo van ‘foutje bedankt’ - dat kan echt niet. Na lange periodes van regen en slecht weer, kijken de meeste mensen ernaar uit om de komende maanden van hun tuin of de natuur te kunnen genieten. Maar nu komen in deze periode bovenop de normale vluchten een groot aantal extra vluchten met de bijbehorende overlast.'

Geld of toezeggingen

Van Leeuwen geeft aan dat de partij het College heeft gevraagd om met de betrokken partijen in overleg te treden en om een vorm van compensatie te vragen: 'Dat kan geld zijn, maar ook een harde toezegging, dat volgend jaar er extra weinig vluchten over de Buitenveldertbaan zullen gaan. Het draagvlak voor Schiphol bij de bewoners staat door dit soort acties onder druk en een tegemoetkoming aan hen is meer dan op zijn plaats.'
menno van leeuwen vvd.jpg
Menno van Leeuwen (VVD).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.