VVD Amstelveen pleit voor meer blauw op straat

Amstelveen – In vergelijking met het landelijk gemiddelde wordt er in Amstelveen relatief veel ingebroken. In verband hiermee heeft Benjamin Smalhout, raadslid van de VVD, gisteren schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

De gemeente meldde eerder dat het aantal woninginbraken in de periode van mei tot en met augustus 2018 met 34 procent is gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Toch scoort Amstelveen vergeleken met het landelijk gemiddelde woninginbraken volgens de VVD nog ‘verontrustend’ hoog.

Surveilleren

Om het aantal woninginbraken een halt toe te roepen wil de VVD Amstelveen dat het college gaat investeren in meer blauw op straat en vernieuwde technologieën. Meer blauw op straat is volgens raadslid Smalhout mogelijk door het aantal boa's (buitengewone opsporingsambtenaren) uit te breiden. Door een boa met een politieagent in koppels te laten lopen worden de beperkte middelen die de politie heeft om op straat te surveilleren optimaal benut.

Een veelbelovende vernieuwende techniek is daarnaast het ANPR-camera systeem. Uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum blijkt dat de inzet van ANPR-camera’s effectieve ondersteuning kan bieden bij de opsporing van strafbare feiten zoals woninginbraken. Door de ANPR-camera’s mobiel te maken kan dit hulpmiddel rouleren over de verschillende woonwijken in Amstelveen.

Subsidie

Verder heeft VVD Amstelveen aan het college gevraagd om onderzoek te doen naar een uitbreiding van de bestaande subsidieregeling: 'hang en sluitwerk'. De politieke partij wil graag dat deze subsidie gebruikt gaat worden voor nieuwe technieken met geluidsensors en wifitrackers.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.