VVD bezoekt De Poelster: zorgen om landijsbaan

VVD bezoekt De Poelster: zorgen om landijsbaan Foto: Fractie- en bestuursleden van de VVD brachten een bezoek aan De Poelster.

AMSTELVEEN – De Amstelveense fractie van de VVD heeft vorige week een bezoek gebracht aan Schaatsvereniging De Poelster. Directe aanleiding voor het gesprek met de schaatsvereniging waren de vragen die de vereniging heeft over de kwaliteit van de ijsbaan en de ontwikkelingen aan de Poeloever rond Poels’Up.

De VVD-fractie in Amstelveen gaat geregeld op bezoek bij bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties in Amstelveen. 'Een goede gelegenheid om te luisteren naar de ervaringen en wensen van Amstelveense instellingen', zo meldt de partij.

Strenge winter
'Met het stormachtige begin van de herfst afgelopen week is het natuurlijk ook belangrijk goed voorbereid te zijn op een strenge winter waarin de schaatsen onder gebonden kunnen worden. De fractie werd gastvrij ontvangen door Ton Post, Wieneke van Rossum en Bob Schrage.' 

Zorgen om ijsbaan
De Poelster heeft zorgen over de ijsbaan aan De Poel. De veengrond waarop de ijsbaan ligt is poreus en zacht. Het water loopt daarmee te snel weg. Het dijkje rond de ijsbaan zou versterkt moeten worden met klei. Verder zou de vereniging graag haar activiteiten verbreden. Uiteindelijk kan er in het Nederlandse klimaat in de winter meestal maar kort geschaatst worden.

Nieuwe ideeën
In het gesprek tussen de vereniging en de VVD fractie kwamen diverse nieuwe ideeën naar voren. 'Goed om de mogelijkheden daarvan nader te verkennen. Het nieuwe zwembad Poel’sUp kan ook een mooie stimulans zijn om de sportieve en recreatieve functie van het gebied verder te ontwikkelen', meldt de VVD.

Waardering
De VVD fractie heeft veel waardering voor de inzet van de vrijwilligers van de vereniging en onderzoekt graag samen de verdere ontwikkelmogelijkheden en mogelijke verbreding van activiteiten in het gebied. 

De Poelster 
De Poelster is opgericht in 1964 en heeft een lange historie in Amstelveen. Zodra er vorst genoeg is zorgt De Poelster met de vele vrijwilligers die daaraan bijdragen voor schaatsplezier aan De Poel. Ook heeft de vereniging vele jaren gezorgd voor het ijsbaantje in het Stadshart. Daarnaast verzorgt de vereniging al jaren schaatslessen voor jong en oud op de Jaap Edenbaan (voor meer informatie hierover zie http://poelster.nl/.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties