Luchtfoto van Amstelveen [Gemeente Amstelveen]

VVD blij dat de gemeente kan blijven investeren in de stad

Amstelveen - De aanpak van de openbare ruimte van het Stadshart, de aanbesteding voor de bouw van een extra zwembad, meer groen en recreatie, focus op veiligheid, de inzet op kansengelijkheid, een extra investering in onderwijshuisvesting en passende woningen zijn volgens de VVD noodzakelijk om het hoge voorzieningenniveau in Amstelveen op peil te houden.

De VVD is dan ook blij met de door het College van B en W (waar de VVD onderdeel van uitmaakt) gepresenteerde Perspectiefnota 2024, waarin het College haar plannen en het bijpassende kostenplaatje voor 2024 laat zien.De liberalen noemen het in een persbericht goed dat ondanks dat ook Amstelveen nogal wat economische tegenwind ondervindt, het college toch kans ziet te blijven investeren in de stad.

'Verstandige aanpak'

‘Groei van de stad in balans met voorzieningen zijn voor de VVD de basis van een goed functionerende stad. De samenwerking met de coalitiepartners D66, PvdA en GVA, gecombineerd met heel veel input uit de rest van de raad heeft geleid tot een verstandige aanpak van de uitdagingen die Amstelveen het hoofd moet bieden.’

Huishoudboekje

De VVD geeft aan te staan voor een evenwichtig gemeentelijk huishoudboekje met gezonde gemeentelijke financiën. 'Daarmee is het mogelijk dat we in Amstelveen kunnen blijven investeren en bouwen aan de kwaliteit van de stad.'


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.