De presentatie van het coalitieakkoord op speelboerderij Elsenhoven

VVD, D66, PvdA en GvA presenteren Amstelveens coalitieakkoord; namen wethouders ook bekend

Amstelveen - De coaltiepartijen VVD, D66, PvdA en Goed voor Amstelveen hebben maandagochtend tijdens een persconferentie op speelboerderij Elsenhove het coalitieakkoord voor de komende vier jaar gepresenteerd. Ook werden de beoogde wethouders voor het nieuwe college bekend gemaakt.  

Het coalitieakkoord is getiteld 'Warm hart voor Amstelveen' met als ondertitel 'Met kansen voor de toekomst'. Groen, gezondheid en vooral gelijke kansen voor iedereen zijn belangrijke pijlers in het nieuwe akkoord. De partijen noem het akkoord 'ambitieus in doelen en realistisch in uitvoering.'

Eveneens werden vijf door de fracties voorgedragen wethouders bekend gemaakt, ook al zaten die niet (allemaal) achter de presentatietafel. Twee zaken vielen daarbij op: Goed voor Amstelveen levert geen wethouder, maar is wel volwaardig coalitiepartner (dus geen gedoogpartner). Dat is een unicum voor Amstelveen. VVD (2), D66 (2) en PvdA (1) leveren net als in de vorige periode dus de wethouders.

Adam Elzakalai nieuwe VVD-wethouder

Wethouders Herbert Raat (VVD), Floor Gordon & Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) blijven net als de afgelopen vier jaar in het pluche zitten. De VVD levert als tweede wethouder Adam Elzakalai, die de afgelopen anderhalf jaar wethouder en eerste locoburgemeester was in Lelystad. Daarvoor was hij 5,5 jaar wethouder in Haarlemmermeer. Elzakalai volgt daarmee VVD-wethouder Rob Ellermeijer op. Ellermeijer overleed in mei dit jaar.

Herbert Raat noemt Elzakalai een bijzonder grote aanwinst en gaf aan dat de VVD zich voelt als 'Feyenoord toen zij Johan Cruijff binnenhaalde'. Sowieso was de presentatie een onderlinge complimentenshow: Jacqueline Höcker van Goed voor Amstelveen werd door de drie reeds zittende partijen min of meer op een voetstuk getild vanwege haar bijdrage aan het nieuwe akkoord. 

Later meer over het coalitieakkoord Warm hart voor Amstelveen


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

112 gisteren 09:03

Bouwmaterialen Uithoornlijn in vlammen op

Uithoorn – In Uithoorn  zijn bij een brand in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag diverse bouwmaterialen ten behoeve van de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn in vlammen opgegaan.