Pixabay.com

VVD en PvdA Amstelveen willen mobiele telefoons weren uit Amstelveense klassen

Amstelveen - De Amstelveense fracties van PvdA en VVD willen dat het College van B en W in gesprek gaat met Amstelveense scholen voor een eventueel verbod op mobiele telefoons in de klas. PvdA en VVD roepen het gemeentebestuur actie te ondernemen in het belang van de kwaliteit van het onderwijs in Amstelveen.

PvdA en VVD zeggen zich op de kwaliteit van het onderwijs te richten en vragen daarom aandacht voor de storende invloed van mobiele telefoons in de klas.

Stoorzender

'De mobiele telefoon is niet alleen een stoorzender in de klas het verlaagt ook de resultaten van de leerlingen in de klas. Het meenemen van een mobiele telefoon, zelfs als die wordt ingeleverd, heeft een negatieve invloed op de leerprestaties van kinderen. Volgens de partijen stelt Kennis Rotonde, het nationaal regieorgaan voor onderwijsonderzoek, dat “smartphonegebruik een negatieve invloed heeft op de leerprestaties, zo is gebleken  uit onderzoek onder 16-jarige leerlingen.

Minister zet eerste stap

Minister van Onderwijs Dennis Wiersma heeft aangegeven met scholen in gesprek te gaan over een verbod op mobiele telefoons in de klas. In dertien landen, waaronder België en Frankrijk, is al een dergelijk verbod ingevoerd. Ook de meerderheid van de leraren is voorstander van zo’n verbod, volgens een onderzoek van Teacher Tapp en Kennisnet. 'We weten dat er Amstelveense scholen zijn die al stappen zetten richting een smartphonevrije school en dat is bemoedigend,' melden de partijen (Het Amstelveen College wil volgend jaar verder als een smartphone vrije school, red.)

Mug

De PvdA en VVD willen dat het College van Burgemeesters en Wethouders hieraan een Amstelveens vervolg geeft. Guy Muller, burgerlid onderwijs namens de Partij van de Arbeid: 'Een mobiele telefoon is als een mug in de slaapkamer. Hij leidt continu af met zijn zoomende geluid. Terwijl aandacht essentieel is om je lessen te kunnen volgen.'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.