Pixabay.com

VVD en PvdA Amstelveen willen mobiele telefoons weren uit Amstelveense klassen

Amstelveen - De Amstelveense fracties van PvdA en VVD willen dat het College van B en W in gesprek gaat met Amstelveense scholen voor een eventueel verbod op mobiele telefoons in de klas. PvdA en VVD roepen het gemeentebestuur actie te ondernemen in het belang van de kwaliteit van het onderwijs in Amstelveen.

PvdA en VVD zeggen zich op de kwaliteit van het onderwijs te richten en vragen daarom aandacht voor de storende invloed van mobiele telefoons in de klas.

Stoorzender

'De mobiele telefoon is niet alleen een stoorzender in de klas het verlaagt ook de resultaten van de leerlingen in de klas. Het meenemen van een mobiele telefoon, zelfs als die wordt ingeleverd, heeft een negatieve invloed op de leerprestaties van kinderen. Volgens de partijen stelt Kennis Rotonde, het nationaal regieorgaan voor onderwijsonderzoek, dat “smartphonegebruik een negatieve invloed heeft op de leerprestaties, zo is gebleken  uit onderzoek onder 16-jarige leerlingen.

Minister zet eerste stap

Minister van Onderwijs Dennis Wiersma heeft aangegeven met scholen in gesprek te gaan over een verbod op mobiele telefoons in de klas. In dertien landen, waaronder België en Frankrijk, is al een dergelijk verbod ingevoerd. Ook de meerderheid van de leraren is voorstander van zo’n verbod, volgens een onderzoek van Teacher Tapp en Kennisnet. 'We weten dat er Amstelveense scholen zijn die al stappen zetten richting een smartphonevrije school en dat is bemoedigend,' melden de partijen (Het Amstelveen College wil volgend jaar verder als een smartphone vrije school, red.)

Mug

De PvdA en VVD willen dat het College van Burgemeesters en Wethouders hieraan een Amstelveens vervolg geeft. Guy Muller, burgerlid onderwijs namens de Partij van de Arbeid: 'Een mobiele telefoon is als een mug in de slaapkamer. Hij leidt continu af met zijn zoomende geluid. Terwijl aandacht essentieel is om je lessen te kunnen volgen.'


Meer nieuws

Wonen vandaag 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport vandaag 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.     

Sport vandaag 11:18

NRT500-toernooi van start op Park Startbaan

Amstelveen - Op Park Startbaan is vandaag het nationale NRT500 tennistoernooi van start gegaan. 32 mannen en 24 vrouwen strijden de komende dagen om punten te verdienen voor de nationale ranking.