VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

De grootste politieke partij van Amstelveen vindt dat Amstelveen op onderwijsgebied belangrijkere uitdagingen heeft, zo wordt gesteld in het persbericht: 'De prioriteit ligt bij de verbetering van de schoolgebouwen zoals in Middenhoven, de uitbreiding van het Amstelveen College en de verbouwing van het KKC', zegt VVD-onderwijswoordvoerder Bas Zwart.

Niet tegen islamitisch onderwijs

In het persbericht stelt de partij niet tegen islamitisch onderwijs te zijn, maar wel tegen verspilling van belastinggeld, omdat niet gebleken is dat er voldoende leerlingen zijn voor een dergelijke school in Amstelveen: 'Het beschikbaar stellen van een bestaand gebouw kost enkele tonnen. Een nieuw gebouw neerzetten zelfs miljoenen' (...) 'Amstelveen wil niet, net als Hoorn en IJmuiden, 5 jaar lang tonnen belastinggeld spenderen aan een school, die wegens gebrek aan leerlingen (en kwaliteit?) gesloten gaat worden',

Gegoochel met cijfers

De VVD zegt te hopen dat Amstelveen het beroep tegen de vestiging van een Islamitische school binnen de gemeentegrenzen gaat winnen. Volgens de VVD is het aantal Amstelveense kinderen dat nu naar een islamitische school gaat op één hand te tellen, maar zou het aantal potentiele leerlingen in de aanvraag heel hoog zijn. De VVD spreekt van 'gegoochel met cijfers'.

Het volledige persbericht van de partij is te vinden op de website van VVD Amstelveen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.