VVD: nieuwbouw voor middenklasse

AMSTELVEEN - Amstelveners die woonachtig zijn in goedkope (sociale) huurwoningen en een hoog inkomen hebben, moeten onder meer met de toekomstige Amstelveense nieuwbouwprojecten de Scheg en Middenwaard worden verleid om te verhuizen naar een beter passend onderkomen. 

Daarmee moeten de extreme wachtlijsten op de lokale huurwoningmarkt terug worden gedrongen. Dat meldt de VVD in een persbericht, getiteld 'Amstelveen bouwt woningen voor de middenklasse'. Het bouwen van middenklassewoningen en eengezinswoningen draagt volgens de liberalen bij aan het oplossen van de wachtlijsten in de sociale huursector.

Middeninkomen
In de Scheg bij Westwijk worden waarschijnlijk meer dan 100 woningen voor gezinnen met een middeninkomen gebouwd.

Daarnaast wordt op de Middenwaard (tussen Groenelaan en Waardhuizen) een fors aandeel van de woningen voor deze groep Amstelveners gereserveerd. De VVD diende hier in 2012 een amendement voor in (lees hier). 'Om de doorstroming op gang te krijgen zet het college bij beide projecten in op de in Amstelveen zeer gewilde eengezinswoningen in het koopsegement,' zo melden de liberalen.

Gemeenteraad
Deze maand bespreekt de gemeenteraad de nieuwbouwprojecten waarin volop ruimte is voor middenklassewoningen. De VVD stelt blij te zijn met de voorstellen omdat ze een impuls geeft aan de woningmarkt. 'Een grote groep woningzoekenden met een middeninkomen heeft het in Nederland lastig op de woningmarkt. In Amstelveen proberen wij hier verandering in te brengen.'

Voldoende sociale huurwoningen
Liberaal raadslid Tom Ponjee: ‘In Amstelveen hebben wij voldoende sociale huurwoningen om in de vraag van de doelgroep te voorzien. Maar liefst één op de drie woningen is zelfs eigendom van een woningbouwcorporatie. Door scheefwonen zijn echter lange wachtlijsten ontstaan.'

Keuzevrijheid
De VVD is  daarnaast blij dat er in beide projecten veel aandacht is voor groen en de wensen van Amstelveners. Ponjee: ‘De wijken worden groen en ruim opgezet. Hierdoor sluit het goed aan bij de omgeving. Bovendien worden veel woningen in particulier opdrachtgeverschap gegeven. Dit wil zeggen dat Amstelveners veel meer keuzevrijheid hebben bij de bouw van de woning. Het wordt dus echt een wijk voor en door Amstelveners.’


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.