Impressie van de Stationsstraat uit het beeldkwaliteitsplan

VVD: 'Nieuwe impuls voor uitstraling en leefbaarheid Oude Dorp'

Amstelveen - De gemeenteraad behandelt komende woensdag het nieuwe Beeldkwaliteitsplan Oude Dorp. De VVD Amstelveen laat in een persbericht weten dat de herinrichting van het Oude Dorp schitterend wordt en dat de gemeente met een nieuwe gebiedsvisie een impuls geeft aan de uitstraling en leefbaarheid van het Oude Dorp.

De VVD geeft aan het goed te vinden dat de gemeente nu investeert in de verfraaiing van het Oude Dorp en vindt dat belangrijk voor ondernemers.

Belangrijk voor ondernemers

In een bericht op de website van VVD Amstelveen laat de liberale partij weten 'dat het historisch karakter wordt versterkt en dat er met minder verkeer meer ruimte komt voor bewoners en bezoekers'. ' Dit is belangrijk voor de ondernemers en de bewoners: herbestrating, nieuw straatmeubilair, meer groen. Hierover is uitgebreid overleg geweest en de plannen zijn dan ook zoveel mogelijk in samenspraak met bewoners en ondernemers in het Oude Dorp tot stand gekomen', aldus de VVD.

Rondje langs ondernemers

Een rondje langs een aantal ondernemers geeft volgens VVD-raadslid Paul Feenstra een overwegend positief beeld van de plannen, maar Feenstra laat weten dat er ook zorgen zijn: 'Over voldoende parkeergelegenheid, de samenloop met de verbouwing van de A9, het vele sluipverkeer.

Autoluw

Feenstra laat weten dat de VVD een vinger aan de pols houdt: 'Vanzelfsprekend kijken wij hier naar, en als er onderdelen zijn die niet zo blijken te werken, dan gaan wij opnieuw kijken waar deze verbeterd kunnen worden. Volgens Feenstra zijn ondernemers in meerderheid voor het afsluiten van het Oude Dorp voor het vele autoverkeer. 'Om een van de ondernemers te citeren: Zo snel mogelijk het Dorp autoluw, dan maken we er een nog mooiere plek van,' aldus Feenstra.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.