VVD pleit voor verkeersregelaars na ongeluk Sportlaan

VVD pleit voor verkeersregelaars na ongeluk Sportlaan Foto: VTF, Vivian Tusveld

Amstelveen – Naar aanleiding van het ernstige ongeluk bij het Amstelveen College pleit de VVD voor verkeersregelaars in de directe omgeving van de rotonde, die de Sportlaan en de Van der Hooplaan met elkaar verbindt. Gisteren werd Amstelveen opgeschrikt door een heftige botsing tussen een motorscooter en een scholier op de fiets.


- Lees verder onder deze advertentie -

VVD meldt naar aanleiding van het ongeluk in een persbericht dat er voor de korte termijn tijdens de donkere winterdagen waar nodig verkeersregelaars zouden moeten worden ingezet om de situatie veiliger te maken voor fietsers en voetgangers die voor een groot deel bestaan uit scholieren.

Onderzoek

Daarnaast roept VVD het college van b en w op een onderzoek te starten naar een structurele oplossing voor het veiliger afwikkelen van het verkeer. De hoge verkeersdruk in de directe omgeving van de rotonde Sportlaan - Van der Hooplaan leidt volgens de partij vooral in de ochtendspits tot verkeersonveilige situaties.

“Het is een wereld van verschil als ik 's ochtends om 8:00 uur of om 8:30 uur aan kom rijden bij de kruising van de Sportlaan met de Van der Hooplaan”, zegt raadslid Arjan Gerritsen in een persbericht van de VVD. “Het is daar in de directe omgeving in de ochtend ontzettend druk. Dat beleeft een piek gedurende de ochtendspits als honderden mensen tegelijk op weg zijn naar de plaats van bestemming.” Wat de VVD betreft moet er wat gebeuren aan de enorme hoeveelheid verkeer en de veilige afwikkeling daarvan.

Donker

Aan de hand van schriftelijke vragen roept Gerritsen het college van b en w op om in ieder geval voor de korte termijn waar nodig verkeersregelaars in te zetten. “Het is deze periode in de ochtend nog donker en als dat gepaard gaat met regen wordt het al gauw onoverzichtelijk en gevaarlijk", aldus Gerritsen. De Internationale School even verderop aan de Sportlaan gebruikt met succes al enige tijd enkele verkeersregelaars om de situatie ter plaatse veiliger te maken. Dat zou als voorbeeld kunnen dienen.

De VVD roept het College daarnaast op om een onderzoek te starten naar een structurele oplossing voor een veilige afwikkeling van het verkeer ter plaatse. Het is volgens de partij bijvoorbeeld goed om te kijken naar mogelijkheden om de diverse verkeersstromen uit elkaar te trekken, zodat niet ál het verkeer wordt geconcentreerd op één locatie.

Veiligheid

Verder is de inrichting van de oversteek aan de Sportlaanzijde van het Amstelveen College volgens de politieke partij nu niet ideaal. “Het gaat hier om de veiligheid van fietsers en voetgangers; scholieren in het bijzonder”, zegt Gerritsen. “Wij hebben daarom goede hoop dat het college met oplossingen komt voor zowel de korte als langere termijn.”


Reacties