VTF, Vivian Tusveld

VVD pleit voor verkeersregelaars na ongeluk Sportlaan

Amstelveen – Naar aanleiding van het ernstige ongeluk bij het Amstelveen College pleit de VVD voor verkeersregelaars in de directe omgeving van de rotonde, die de Sportlaan en de Van der Hooplaan met elkaar verbindt. Gisteren werd Amstelveen opgeschrikt door een heftige botsing tussen een motorscooter en een scholier op de fiets.

VVD meldt naar aanleiding van het ongeluk in een persbericht dat er voor de korte termijn tijdens de donkere winterdagen waar nodig verkeersregelaars zouden moeten worden ingezet om de situatie veiliger te maken voor fietsers en voetgangers die voor een groot deel bestaan uit scholieren.

Onderzoek

Daarnaast roept VVD het college van b en w op een onderzoek te starten naar een structurele oplossing voor het veiliger afwikkelen van het verkeer. De hoge verkeersdruk in de directe omgeving van de rotonde Sportlaan - Van der Hooplaan leidt volgens de partij vooral in de ochtendspits tot verkeersonveilige situaties.

“Het is een wereld van verschil als ik 's ochtends om 8:00 uur of om 8:30 uur aan kom rijden bij de kruising van de Sportlaan met de Van der Hooplaan”, zegt raadslid Arjan Gerritsen in een persbericht van de VVD. “Het is daar in de directe omgeving in de ochtend ontzettend druk. Dat beleeft een piek gedurende de ochtendspits als honderden mensen tegelijk op weg zijn naar de plaats van bestemming.” Wat de VVD betreft moet er wat gebeuren aan de enorme hoeveelheid verkeer en de veilige afwikkeling daarvan.

Donker

Aan de hand van schriftelijke vragen roept Gerritsen het college van b en w op om in ieder geval voor de korte termijn waar nodig verkeersregelaars in te zetten. “Het is deze periode in de ochtend nog donker en als dat gepaard gaat met regen wordt het al gauw onoverzichtelijk en gevaarlijk", aldus Gerritsen. De Internationale School even verderop aan de Sportlaan gebruikt met succes al enige tijd enkele verkeersregelaars om de situatie ter plaatse veiliger te maken. Dat zou als voorbeeld kunnen dienen.

De VVD roept het College daarnaast op om een onderzoek te starten naar een structurele oplossing voor een veilige afwikkeling van het verkeer ter plaatse. Het is volgens de partij bijvoorbeeld goed om te kijken naar mogelijkheden om de diverse verkeersstromen uit elkaar te trekken, zodat niet ál het verkeer wordt geconcentreerd op één locatie.

Veiligheid

Verder is de inrichting van de oversteek aan de Sportlaanzijde van het Amstelveen College volgens de politieke partij nu niet ideaal. “Het gaat hier om de veiligheid van fietsers en voetgangers; scholieren in het bijzonder”, zegt Gerritsen. “Wij hebben daarom goede hoop dat het college met oplossingen komt voor zowel de korte als langere termijn.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.