VVD-raadslid wil Der Bogen ruilen voor I amsterdam-letters

Amstelveen - Het Amstelveense raadslid Kees Noomen (VVD) wil het kunstwerk Der Bogen op het Stadsplein in Amstelveen ruilen voor de I amsterdam-letters op het Museumplein in de hoofdstad.

In Amsterdam wil GroenLinks zo snel mogelijk van de I amsterdam-letters af, omdat deze symbool zouden staan voor het groeiende toerisme waar veel Amsterdammers last van hebben.

Noomen ziet kansen en zou de wereldberoemde letters best op het Stadsplein in Amstelveen willen zien. De VVD in Haarlemmermeer wil de letters juist op Schiphol terug zien, waar al een andere set I amsterdam-letters staat.

‘Amstelveen is natuurlijk meer Amsterdam dan Haarlemmermeer,’ zegt Noomen. ‘En wij hebben iets kostbaars om te ruilen’.

Het kunstwerk Der Bogen is vervaardigd door kunstenaar Armando en enig in zijn soort.

Kees Noomen

Der Bogen


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.