Femke Lagerveld (VVD)

VVD verheugd over behoud sportfaciliteiten aan Escapade

Amstelveen -Het besluit van de gemeenteraad om de grondeigendommen en kunstgrasvelden van hockeyvereniging HIC aan Escapade over te nemen tegen het symbolische bedrag van 1 euro, met inbegrip van de overname van schulden, is met grote vreugde ontvangen door de VVD.

Dat meldt de partij in een persbericht. De VVD vindt het belang van sportfaciliteiten een cruciale pijler voor de gezondheid en sociale cohesie van onze inwoners benadrukt.
 
"De VVD is uitermate verheugd dat de velden van de hockeyvereniging behouden blijven voor de sport," verklaart woordvoerder sport Femke Lagerveld van de VVD. "Dit besluit onderstreept ons streven om toegankelijke sportfaciliteiten te behouden, zowel voor onze huidige inwoners als voor toekomstige generaties."
 
'Het behoud van de hockeyclub en haar faciliteiten is van groot belang voor de 1000 leden, waaronder veel kinderen, die deze vereniging telt. "We zijn vastbesloten om te voorkomen dat deze waardevolle sportclub verdwijnt en dat haar leden in de steek worden gelaten," voegt Femke Lagerveld toe. "Dit besluit heeft geen invloed op de belangen van andere sportverenigingen in onze stad; integendeel, de VVD zet zich ook voor andere sportverenigingen in als dat nodig is en streeft naar een bloeiende sportcultuur voor iedereen.; 
 
'Met de aanschaf van de HIC grond en velden zet Amstelveen een belangrijke stap richting het behoud van haar sportfaciliteiten en de versterking van de lokale sportgemeenschap,'concludeert de VVD


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.