Rohani de Pont (Collectecoordinator KWF Amstelveen), Bas Zwart (Burgerraadslid VVD Amstelveen), Alex, Rob Ellermeijer (Raadslid VVD Amstelveen), Annemieke Luursema (Voorzitter KWF Amstelveen)

VVD verheugd over 'pin-collectebussen' bij collecte KWF

AMSTELVEEN – Dat tegenwoordig in Amstelveen ook met pin kan worden gedoneerd bij (KWF-)collectanten die aan de deur komen, kan op grote sympathie rekenen van de VVD Amstelveen. KWF Kankerbestrijding is het eerste goede doel dat in Amstelveen gebruik maakt van tien speciale ‘pinbussen’.

‘Efficiënt en een stuk veiliger voor de vrijwilligers,’ stelt de VVD in persbericht, waarin het initiatief wordt toegejuicht. Doneren bij de nieuwe pinbussen kan tot 25 euro contactloos of met pincode. Collectanten kunnen, indien gewenst, via een SMS de bon versturen. Voor degene die toch liever contant doneren, is er nog een vak aan de zijkant van de bus beschikbaar.

Verheugd
VVD-raadslid Rob Ellermeijer (woordvoerder Zorg) en burgerraadslid Bas Zwart (woordvoerder ICT): “Door inwoners de mogelijkheid te geven om te pinnen, dragen collectanten een stuk minder contant geld bij zich. Ook hebben mensen steeds minder contant geld bij zich of in huis om te kunnen doneren. We zijn verheugd dat Amstelveen behoort tot één van de 56 gemeenten waar de innovatieve collectebus wordt ingezet. Meer dan de helft van alle transacties verloopt tegenwoordig digitaal. Pinnen bij een collectant past dus volledig in het huidige betaalgedrag.”

Tien
Eerder kondigden 21 goede doelen aan gezamenlijk te investeren in vijfhonderd collectebussen.  Annemieke Luursema, voorzitter van KWF Kankerbestrijding in Amstelveen: ‘Er zijn tien pinbussen beschikbaar in Amstelveen. Nadat wij de bussen gebruikt hebben, kan het volgende goede doel ermee aan de slag. De reacties zijn zeer positief. Inwoners vinden het een goed initiatief en vinden het zelfs heel leuk om te kunnen pinnen.’


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.