Wethouder Herbert Raat (VVD). [Beeld: Anko Stoffels]

VVD-wethouder Raat heeft zo zijn mening over ontevreden Syriër

AMSTELVEEN – Wethouder Herbert Raat (VVD) vindt dat een Syriër die via NH Nieuws zijn beklag doet over zijn leven in Amstelveen door niemand wordt gedwongen in Amstelveen te blijven. ‘Er zijn genoeg andere mensen dankbaar voor alle voorzieningen in Amstelveen', reageert Raat.

De bewuste Syriër stelt via NH Nieuws dat zijn leven in Syrië makkelijker was dan nu in Amstelveen. Hij kreeg in het voorjaar van 2016 een woning toegewezen, nadat hij samen met zijn invalide vader was gevlucht naar Nederland. Het appartement voldoet echter niet en zou een ramp zijn.

SP Amstelveen

De SP Amstelveen steunt de bewuste familie en sprak eerder al uit dat statushouders met een oorlogsverleden in Amstelveen een 'tweede trauma oplopen' door de respectloze manier waarop zij zouden worden behandeld.

Betreurenswaardig

Nadat Raat via Twitter zijn mening op het NH-artikel gaf, laat hij in een telefonische reactie desgevraagd weten dat er ‘gelukkig genoeg Syriërs in Amstelveen zijn die wel tevreden zijn, goed geholpen worden en niet lopen te klagen.’ Hij betreurt het als de hele Syrische gemeenschap in Amstelveen door deze kwestie in een kwaad daglicht wordt gesteld.

GeenStijl

Ook GeenStijl besteedde aandacht aan de kwestie. In het inmiddels omstreden Amstelveense SP Zwartboek, waar burgemeester Bas Eenhoorn en de wethouders zich vorige week van distantieerden via een raadsbrief, staan meer gevallen beschreven van statushouders die klachten hebben over Amstelveen.

GroenLinks

Ook GroenLinks meldt zich via social media in de kwestie. Lijsttrekker van GL Amstelveen, Martin Kortekaas, meldt op zijn Facebook-pagina  dat de gemeente en de SP over de hoofden van de nieuwkomers heen ruziemaken omtrent het SP Zwartboek statushouders en minima. Hij vindt dat het politiek gekissebis moet stoppen en dat moet worden teruggegaan naar de zaak waar het om moet gaan, praktische verbeteringen die de nieuwkomers daadwerkelijk helpen. 'Geen van beide partijen, de gemeente en de SP dragen op deze manier bij aan aandacht voor nieuwkomers en verbeteringen bij de inburgering', aldus Kortekaas.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.