VVD wil BIZZEN in Amstelveen

AMSTELVEEN - In Amsterdam is het volgens VVD Amstelveen al zeer succesvol: een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ). De VVD wil graag dat het instrument ook in Amstelveen wordt ingezet om ondernemers en vastgoedeigenaren te helpen om de kosten voor het verbeteren van de kwaliteit van winkelgebieden of bedrijventerreinen om te slaan over alle belanghebbenden.

'Denk aan het samen bekostigen van kerstversiering, een evenement of het plaatsen van extra camera’s op een bedrijventerrein waar iedereen van kan profiteren,' zegt Inza Gast, woordvoerder van Economische Zaken bij de VVD. Ze vindt BIZ als instrument uniek en ziet het helemaal zitten, zo laat ze weten in een persbericht. 'Bijvoorbeeld in het Oude Dorp of het Stadshart kan dit bijdragen aan mooie initiatieven zoals meer groen en evenementen op het Stadplein of in het Oude Dorp.'

Promotie
Tevens kan op bedrijventerreinen zoals Kronenburg en Legmeer bijvoorbeeld gekeken worden naar gedeelde afvalinzameling of extra verlichting. Promotie van een bedrijventerrein of winkelstrip kan hier ook mee worden bekostigd, dus het helpt ook mee aan citymarketing van Amstelveen.'

Collectief
'Doordat iedereen meebetaalt, komen collectieve investeringen beter van de grond en komt er een einde aan leuren voor een bijdrage van alle ondernemers. Dit pakt verloedering aan en zorgt voor een mooie uitstraling van een winkelstrip bijvoorbeeld tijdens de feestdagen.'

37 BIZZEN
Gast vindt een BIZ een mooi initiatief om de ondernemers, die op winkelstrips last hebben van economische malaise en leegstand op bedrijventerreinen een handje te helpen. 'In Amsterdam zijn er al 37 BIZZEN opgericht, waarbij meer dan 3.000 ondernemers zijn betrokken. Het grote voordeel is dat het het probleem oplost van free riders die niet mee willen betalen, maar wel profiteren van de investeringen van hun buren. Voorwaarde is wel dat er een meerderheid van degenen die meebetalen met de BIZ instemmen. '

Gemeente
De gemeente speelt een faciliterende rol in dit proces. Zij int de bijdrage aan de BIZ, die in Amsterdam vaak ligt tussen de 150,- en de 400,- (dit wordt zelf bepaald door de leden).

Wethouder
De VVD zal wethouder Veeningen van Economische Zaken vragen om met BedrijvenInvesteringsZones aan de slag te gaan tijdens de komende commissievergadering. Hiermee kan de gemeente een belangrijke rol spelen om de samenwerking tussen de diverse ondernemers te verbeteren en kan men samen makkelijker activiteiten ontwikkelen die de leefbaarheid, veiligheid en ruimelijke kwaliteit verbeteren. Dit geeft dan weer een impuls voor meer winkelend publiek en bevordert de aantrekkelijkheid van een bedrijventerrein, dus minder leegstand.

Op de foto
VVD-raadslid Inza Gast.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.