De Ferdinand Bolweg in de Amstelveense Schildersbuurt (Archief)

VVD wil opheldering over leegstand woningen in Amstelveen

Amstelveen - De VVD Amstelveen wil van het College van B en W weten hoeveel woningen er in Amstelveen leeg staan.

VVD-raadslid Victor Frequin, woorvoerder Wonen namens de partij, heeft daartoe schriftelijke vragen gesteld. De partij doet dat nadat Het Parool publiceerde dat er in de gemeente Amsterdam 19.000 woningen leeg staan.  ‘Dat roept de vraag op hoeveel dat er in de gemeente Amstelveen zijn en ook waar die leegstand zich bevindt,’ zegt Frequin.

Schildersbuurt

De VVD fractie wil specifiek informatie over de leegstand van de woningen in de Schildersbuurt in het Stadshart. ‘Het lijkt erop dat winkelcentrumeigenaar Unibail Rodamco Westfieldwoningen lang leeg laat staan. Maar dat kan ook op andere locaties gebeuren zoals aan de Startbaan,’ aldus Frequin.

Leegstandsbeleid

De VVD wil ook inzicht in welke acties Amstelveen specifiek heeft uitgevoerd in het kader van het leegstandsbeleid en of dat  beleid in Amstelveen voldoende instrumenten kent om leegstand aan te pakken, of dat er aanvullend beleid nodig is.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur 27 jan. 2023 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.