De Ferdinand Bolweg in de Amstelveense Schildersbuurt (Archief)

VVD wil opheldering over leegstand woningen in Amstelveen

Amstelveen - De VVD Amstelveen wil van het College van B en W weten hoeveel woningen er in Amstelveen leeg staan.

VVD-raadslid Victor Frequin, woorvoerder Wonen namens de partij, heeft daartoe schriftelijke vragen gesteld. De partij doet dat nadat Het Parool publiceerde dat er in de gemeente Amsterdam 19.000 woningen leeg staan.  ‘Dat roept de vraag op hoeveel dat er in de gemeente Amstelveen zijn en ook waar die leegstand zich bevindt,’ zegt Frequin.

Schildersbuurt

De VVD fractie wil specifiek informatie over de leegstand van de woningen in de Schildersbuurt in het Stadshart. ‘Het lijkt erop dat winkelcentrumeigenaar Unibail Rodamco Westfieldwoningen lang leeg laat staan. Maar dat kan ook op andere locaties gebeuren zoals aan de Startbaan,’ aldus Frequin.

Leegstandsbeleid

De VVD wil ook inzicht in welke acties Amstelveen specifiek heeft uitgevoerd in het kader van het leegstandsbeleid en of dat  beleid in Amstelveen voldoende instrumenten kent om leegstand aan te pakken, of dat er aanvullend beleid nodig is.


Meer nieuws

Sport gisteren 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen gisteren 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Zo leer je omgaan met je ziekte

Amstelveen - Een chronische ziekte zoals Parkinson kan je leven flink op zijn kop zetten. Hoe ga je hiermee om en wat betekent het voor je omgeving? In Uithoorn staat een team zorgverleners voor je klaar. Zij leren je samen met je partner of mantelzorger zo goed mogelijk met je ziekte om te gaan.