Femke Lagerveld & Victor Frequin (Beeld: VVD)

VVD wil opheldering over situatie thuiszorg in Amstelveen

Amstelveen – De VVD Amstelveen is bezorgd over de thuiszorg in Amstelveen, naar aanleiding van een artikel in Het Parool afgelopen zomer.

Het Parool belichtte een aantal schrijnende gevallen van vooral ouderen die hulp in hun huishouden nodig hebben en die niet kregen en schreef bovendien over wachttijden.

De VVD Amstelveen wil van het College van B en W weten wat de huidige wachttijd is in Amstelveen en hoeveel cliënten er op dit moment  op de wachtlijst staan. De partij wil eveneens inzicht of er een tekort aan medewerkers is die thuishulp verlenen.

Ook over de tarieven in de thuiszorg heeft de VVD vragen. De partij  meldt dat in gemeente Amstelveen een tarief van 19,- euro per maand geldt, maar wil weten of het bedrag dat in Amstelveen wordt uitgegeven aan deze zorg (sinds de invoering van het 19 euro tarief) is gestegen.

De VVD is voorstander van het langer thuis wonen van ouderen op basis van een adequate WMO-ondersteuning en VVD-raadsleden Victor Frequin en Femke Lagerveld, publiceerden daar eerder een opiniestuk over (lees hier).


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.