De oever van de Poel nog voordat Poels Up werd gerealiseerd [Beeld: AmstelveenZ]

VVD wil van De Poel weer volwaardige recreatieplas maken

AMSTELVEEN - De Amstelveense Poel moet weer een volwaardige recreatieplas worden voor alle Amstelveners. Dat is een van de speerpunten uit het nieuwe verkiezingsprogramma van de VVD, dat gisterenmiddag aan de pers werd gepresenteerd.  

Wethouder en lijsttrekker Herbert Raat lichtte gisteren toe dat de VVD wil investeren in de veenplas die momenteel in erbarmerlijke staat verkeerd. Het moet weer een recreatiegebied worden waar alle Amstelveners, net als vroeger, van kunnen genieten. Verdere woningbouw is daarbij uit den boze.

Stadsstrand
Het is nog onduidelijk wat de kosten van een dergelijke operatie zijn, laat staan om de plas op te waarderen tot zwemwaterkwaliteit. Eerder kwam de VVD al met het idee voor een stadsstrand aan De Poel, dat uiteindelijk uitmondde in een drijvend zwembad aan de noordelijke zijde van de veenplas, dat afgelopen zomer onder de naam Poel's Up opende. 

Jongeren voorrang op de woningmarkt
Een ander speerpunt van de partij is dat Amstelveense jongeren voorrang moeten krijgen op de lokale woningmarkt. Het huidige toewijzingssysteem voor woningen werkt volgens Raat voor geen meter en moet op de schop.   

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.