VVD wil van De Poel weer volwaardige recreatieplas maken

VVD wil van De Poel weer volwaardige recreatieplas maken Foto: De oever van de Poel nog voordat Poels Up werd gerealiseerd [Beeld: AmstelveenZ]

AMSTELVEEN - De Amstelveense Poel moet weer een volwaardige recreatieplas worden voor alle Amstelveners. Dat is een van de speerpunten uit het nieuwe verkiezingsprogramma van de VVD, dat gisterenmiddag aan de pers werd gepresenteerd.  


- Lees verder onder deze advertentie -

Wethouder en lijsttrekker Herbert Raat lichtte gisteren toe dat de VVD wil investeren in de veenplas die momenteel in erbarmerlijke staat verkeerd. Het moet weer een recreatiegebied worden waar alle Amstelveners, net als vroeger, van kunnen genieten. Verdere woningbouw is daarbij uit den boze.

Stadsstrand
Het is nog onduidelijk wat de kosten van een dergelijke operatie zijn, laat staan om de plas op te waarderen tot zwemwaterkwaliteit. Eerder kwam de VVD al met het idee voor een stadsstrand aan De Poel, dat uiteindelijk uitmondde in een drijvend zwembad aan de noordelijke zijde van de veenplas, dat afgelopen zomer onder de naam Poel's Up opende. 

Jongeren voorrang op de woningmarkt
Een ander speerpunt van de partij is dat Amstelveense jongeren voorrang moeten krijgen op de lokale woningmarkt. Het huidige toewijzingssysteem voor woningen werkt volgens Raat voor geen meter en moet op de schop.   

 


Reacties