VVD ziet pannenkoekenrestaurant aan De Poel wel zitten

AMSTELVEEN - 'Een pannenkoekenrestaurant bij het nieuw te realiseren stadsstrand aan De Poel, waar je ook een ijsje kunt eten.' Dat ziet de VVD helemaal zitten, zo sprak raadslid Tom Ponjee gisteren tijdens de maandelijkse raadsvergadering,

 waar het onderwerp 'Realisatie stadsstrand aan De Poel' werd behandeld.

Een enigszins misleidende beleidstitel overigens, want van een 'stadsstrand' is geen sprake. Er komt immers geen zand en de zwemmogelijkheden beperken zich tot een drijvend zwembadje met een capaciteit van 25 personen en diverse pontons. 'Het is geen strand, dat klopt,' zei wethouder Maaike Veeningen (D66). 'Laten we het dan ook niet meer gebruiken in communicatie-uitingen,' sprak Patrick Adriaans van de SP, die fel gekant was tegen de wijze waarop het college het plan wil uitvoeren.

Vraagtekens
Naast de SP, zetten de oppositiepartijen gisterenavond allemaal grote vraagtekens bij de ideeën voor het strand dat geen strand is: niet alleen over de financiering waren vragen  (het college trekt er 750.000 euro voor uit) , maar ook over tal van andere zaken, zoals de effecten op de ecologische waarden van De Poel, de toename van de parkeerdruk en de betwiste openbare toegankelijkheid (de kans is groot dat entree wordt geheven voor het zwembad) en een flink aantal open einden: zo ontbreken nog diverse vergunningen en ontheffingen.

Polsbandjes
Diverse raadsleden konden het desondanks niet laten op de zaken vooruit te lopen: niet alleen deed Ponjee dat zelf door een richtinggevende optie voor een pannenkoekenrestaurant te deponeren, ook werd er al gesproken over polsbandjes voor bezoekers en Linda Roos van bbA opperde zelfs de plannen uit te breiden met een schaatsbaan van plastic platen 'waar je op kan schaatsen in je badpak.'

Maken of kraken
De vele oppositiekritiek kon niet rekenen op de sympathie van VVD-woordvoerder (en idee-indiener) Ponjee. Hij vond het namelijk in de basis 'een heel goed voorstel' en verweet de oppositie de rijen te sluiten en politiek tegen het idee te zijn. Ponjee, hij deelde zijn eigen college ook nog een 'WC Eend-pluim' uit, sprak uit in de loop van het proces vooral voorstellen te willen zien die het plan beter maken, zoals die van Linda Roos. Overigens gaat de ondernemer volgens Ponjee het plan 'maken of kraken' en moet de ondernemer bovendien volop de ruimte krijgen.

Ruimte
'Als wij te vast gaan dichttimmeren en de ondernemer de ruimte niet laten is de kans veel grote dat het plan gaat mislukken,' bevestigde wethouder Veeningen. De wethouder zei ook dat zorgvuldigheid boven snelheid gaat én dat De Meerkamp geen concurrentie ziet in het zwembadje. De raad ging gisteren uiteindelijk akkoord met de contouren voor de realisatie van het 'stadsstrand', waar vermoedelijk snel een nieuwe naam voor zal komen. Maar GroenLinks, SP, OCA en CU bleven tegen.

Ontbindende voorwaarden
Overigens zitten in koopcontracten van het zwembad en de pontons ontbindende voorwaarden; mocht de gemeente geen ontheffingen krijgen voor het plan, dan kan zij onder de koop uit.

Op de foto
De Poel

 


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.