Bart Dorgelo (VVD)

VVD ziet subsidiekansen voor gemeente Amstelveen

Amstelveen - Gezien de ambitieuze agenda die de gemeente Amstelveen heeft op het gebied van groen, duurzaamheid en leefbaarheid gelooft de VVD Amstelveen dat er voor gemeente Amstelveen meer kansen zijn en komen om bij zowel de Nederlandse als de Europese overheden en fondsen subsidies aan te vragen voor specifieke projecten.

‘Het aanvragen van subsidies kan een interessant bron van inkomsten zijn voor de gemeente Amstelveen, dit heeft de gemeente enkele jaren geleden reeds onderkend en hierop geacteerd,’ zegt VVD-raadslid Bart Dorgelo.

Dorgelo heeft het College van B en W een serie schriftelijke vragen gesteld. Zo is het VVD-raadslid onder andere benieuwd hoeveel subsidies gemeente Amstelveen de afgelopen 5 jaar heeft binnengehaald en voor welke projecten/activiteiten deze bestemd waren. Ook wil hij bijvoorbeeld weten welke waarde die projecten vertegenwoordigden en welke kosten de gemeente heeft gemaakt voor het aanvragen van subsidies.

De VVD vraagt zich met name of de gemeente kansen ziet om meer te profiteren van subsidies.

 


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur 27 jan. 2023 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.