Bart Dorgelo (VVD)

VVD ziet subsidiekansen voor gemeente Amstelveen

Amstelveen - Gezien de ambitieuze agenda die de gemeente Amstelveen heeft op het gebied van groen, duurzaamheid en leefbaarheid gelooft de VVD Amstelveen dat er voor gemeente Amstelveen meer kansen zijn en komen om bij zowel de Nederlandse als de Europese overheden en fondsen subsidies aan te vragen voor specifieke projecten.

‘Het aanvragen van subsidies kan een interessant bron van inkomsten zijn voor de gemeente Amstelveen, dit heeft de gemeente enkele jaren geleden reeds onderkend en hierop geacteerd,’ zegt VVD-raadslid Bart Dorgelo.

Dorgelo heeft het College van B en W een serie schriftelijke vragen gesteld. Zo is het VVD-raadslid onder andere benieuwd hoeveel subsidies gemeente Amstelveen de afgelopen 5 jaar heeft binnengehaald en voor welke projecten/activiteiten deze bestemd waren. Ook wil hij bijvoorbeeld weten welke waarde die projecten vertegenwoordigden en welke kosten de gemeente heeft gemaakt voor het aanvragen van subsidies.

De VVD vraagt zich met name of de gemeente kansen ziet om meer te profiteren van subsidies.

 


Meer nieuws

112 vandaag 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen vandaag 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport vandaag 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.

Algemeen vandaag 13:00

Amstelveense leerlingen Bomenschool verplanten 100 bomen tijdens Nationale Boomfeestdag

Amstelveen - Op de Amstelveense Bomenschool zijn in de afgelopen drie jaar al ruim 1500 bomen geplant en verzorgd door enthousiaste leerlingen van verschillende basisscholen in Amstelveen. Nu een deel van deze jonge bomen zich in recordtempo ontwikkelt, gaan kinderen dit najaar 100 bomen verplanten tijdens de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag 2023. Wethouder Floor Gordon bracht onlangs een bezoek aan de Bomenschool aan Langs de Akker.