Johan Remkes feliciteert Bas Eenhoorn. Beeld: Gemeente Amstelveen

VVD'er Bas Eenhoorn (71) waarnemend burgemeester Amstelveen

AMSTELVEEN - In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Amstelveen heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, besloten drs. H.B. (Bas) Eenhoorn met ingang van 1 oktober 2017 te benoemen tot waarnemend burgemeester van Amstelveen.

Bas Eenhoorn is 71 jaar en lid van de VVD. Gedurende zijn bestuurlijke loopbaan is hij burgemeester geweest van de gemeenten Voorburg (1983-1996) en Schiermonnikoog (1976-1983) en waarnemend burgemeester van de gemeenten Vlaardingen (2014), Alphen aan den Rijn (2010 – 2013), Kaag en Braassem (2009-2010) en  Lansingerland (2007).

Geen Fred de Graaf
Mirjam van ’t Veld vertrekt per 1 oktober na 3 jaar burgemeester van Amstelveen te zijn geweest, zoals eerder kenbaar werd gemaakt. Insiders gokten op de komst van Fred de Graaf als waarnemend burgemeester: De Graaf vervulde die rol toen Jan van Zanen naar Utrecht vertrok (2014), maar de keus is uiteindleijk gevallen op Eenhoorn.

Langer dan drie maanden
Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren.

Tot na de gemeenteraadsverkiezingen 2018
De heer Eenhoorn wordt voor een langere periode als waarnemend burgemeester benoemd in verband met de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar, zodat de nieuw verkozen gemeenteraad de profielschets voor een nieuw te benoemen burgemeester kan vast stellen.

Waarneming
De heer Eenhoorn zal gedurende zijn waarneming aandacht besteden aan de bestuurscultuur ten behoeve van het inwerkprogramma van de in maart 2018 nieuw gekozen gemeenteraad, het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders en de nieuwe burgemeester.

Bas Eenhoorn is op dit moment onder meer Nationaal Commissaris Digitale Overheid en voorzitter van het Regie College Waddengebied. 

 


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.