175 bestuursleden van 100 Amstelveense Verenigingen van Eigenaars waren op de bijeenkomst afgekomen. [Gemeente Amstelveen]

VvE’s positief over verduurzaming appartementsgebouwen

AMSTELVEEN - Amstelveense Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) hebben belangstelling voor energiebesparende maatregelen voor appartementsgebouwen en zijn benieuwd naar de subsidies en leningen die daarvoor beschikbaar zijn. Dat bleek eerder deze maand tijdens een bijeenkomst van ruim 175 bestuursleden van 100 Amstelveense VvE’s.

Voor VvE’s of groepen bewoners in bijvoorbeeld een straat of buurt die willen verduurzamen is er een subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek of een lening voor het nemen van maatregelen beschikbaar. Tijdens de bijeenkomst informeerde het landelijke Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de aanwezigen over mogelijkheden van een Nationale Energiebespaarlening.

Budget

SVn heeft een groot budget waarmee VvE’s verduurzaming van appartementengebouwen kunnen financieren. Geïnteresseerde VvE’s dienen eerst bij SVn aan te kloppen of zij in aanmerking komen voor een lening. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het Duurzaamheidsfonds Amstelveen een lening verstrekken. SVn en gemeente Amstelveen wijzen VvE’s ook de weg naar landelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen. Voor individuele huiseigenaren zijn er momenteel geen subsidies.

Peter Bot toont zich verheugd over de enorme belangstelling voor dit onderwerp. “Het is goed dat ook VvE’s de weg vinden naar verduurzaming”, zegt de wethouder in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Advies en informatie is zowel bij het Duurzaamheidsfonds als bij de landelijke stichting te verkrijgen. Door proactief met Amstelveners in gesprek te gaan, kunnen we onze stad nog duurzamer maken. Graag wijs ik ook nog eens op de mogelijkheid van onze subsidie voor het vergroenen van daken.”

Spreekuur

Door de grote belangstelling faciliteert de gemeente Amstelveen iedere laatste donderdag van de maand een spreekuur met SVn over de Energiebespaarlening voor VvE’s. Tijdens het spreekuur krijgen zij advies over een lening voor het nemen van energiebesparende maatregelen zoals gevelisolatie, HR++ glas of zonnepanelen. Voor een afspraak voor het spreekuur met SVn of een gesprek over het Duurzaamheidsfonds kunnen VvE’s contact opnemen met Carina Dijkhuis, c.dijkhuis@amstelveen.nl.

Meer informatie over het Duurzaamheidsfonds is te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheidsfonds.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.