Advertorial Horeca

Waan jezelf in Italië met een Italiaanse lunch bij STRADA

Amstelveen - Viva Italia! Het land van de mooiste landschappen en beste food tradities. Daar kunnen wij nog een hoop van leren, want échte Italianen nemen graag de tijd voor een goede lunch. Ze genieten met de hele ‘famiglia’ en vrienden van een ‘delizioso’ lunch met de geur van een vers gezette ristretto. Of ze gaan voor een overheerlijke plaatpizza met een ‘insalata’ én een glaasje ‘vino’. Maar daar hoef je niet speciaal voor naar Italie: bij STRADA kun je terecht voor een echt Italiaanse lunch.

Om jou de écht Italiaanse smaken te laten ervaren tijdens de lunch heeft STRADA iets nieuws op het menu: vers belegde broodjes op authentiek Italiaanse broodsoorten. Puur en eerlijk, zoals je van STRADA gewend bent. 

Zes klassiekers

In deze verse broodjes uit hedendaags Italië komen smaak, passie en verleiding samen. STRADA heeft er nu zes op de kaart. Maak kennis met deze ‘nuovi’ klassiekers:

Caprese  - Met een ‘semplicità’ caprese broodje gemaakt van mozzarella en tomaat zit je altijd goed. 

Melanzane - Ga voor ‘vegetariana’ met aubergine, mozzarella en tomaat. 

Mortadella - Afkomstig uit het Italiaanse Bologna. Mortadella is geheel volgens ambachtelijk recept bereid. Met zijn zachte smaak is dit magere varkensvlees een echte Italiaanse ‘delicatezza’. 

Bresaola  - Dit lucht gedroogde, gezouten rundvlees dat soms wel tot 3 maanden gerijpt wordt maakt dat het zo mals is. 

Tagliata - Nog zo’n ‘classico’ uit de Italiaanse keuken. Dit gesneden rundvlees is een 2.0 versie van carpaccio. 

Vitello tonnato - Een populair voorgerecht in Italia. Het recept van varkensfricandeau bedekt met een romige saus gemaakt van tonijn op een broodje.

Authentiek brood

Laat je broodje vers beleggen op een authentiek Italiaanse flatbread, een ‘tradizionale’ pinsa bun, een focaccia of de ‘classico’; een Italiaanse bol met krokante korst.

En kun je niet wachten tot de lunch of heb je net al gegeten? Bij STRADA geniet je de hele dag door van deze verschillende Italiaans belegde broodjes. Dat is pas ‘amore a prima vista’!

Buon appetito!

STRADA Amstelveen
Nieuw Loopveld 6
1181 ZK Amstelveen


Meer nieuws

Politiek vandaag 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen gisteren 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.